fbpx
Google

Reagált a Google a több milliárd eurós gigabírságára

A Google magyarországi sajtóirodája az alábbi közleményt juttatta el részünkre.

Reagált a Google arra, hogy az Európai Unió Bíróságának Törvényszéke elutasította szerdán az internetes mamutcég fellebbezését és helybenhagyta az Európai Bizottság még 2017-ben meghozott határozatát és az akkor kiszabott 2,42 milliárd euró összegű bírság mértékét a Google Shopping szolgáltatással és a keresőmotorjával kapcsolatban a versenyellenes magatartása miatt.

A Google közleményében kiemelte, hogy a fellebbezése ellenére három évvel ezelőtt már végrehajtotta az Európai Bizottság határozatában megfogalmazott szükséges változtatásokat:

„A Shopping hirdetések mindig is segítették az embereket abban, hogy gyorsan és könnyen megtalálják a keresett termékeket, és támogatást nyújtottak a kereskedőknek abban, hogy elérjék potenciális vásárlóikat. Az ítélet egy nagyon speciális tényálláshoz kapcsolódik, és bár alaposan át fogjuk tekinteni, már 2017-ben változtatásokat hajtottunk végre, hogy a Google Shopping szolgáltatása megfeleljen az Európai Bizottság döntésének. Megoldásunk több mint három éve sikeresen működik, és több mint 700 összehasonlító vásárlási szolgáltatás számára több milliárd kattintást generált” – írják.

Mint megírtuk, az uniós bíróság ítélete szerint a vizsgálatok alátámasztották, hogy a Google visszaélt keresőmotorja piaci erőfölényével, amikor előnyt biztosított saját ár-összehasonlítójának. Ezt vizuális és más eszközökkel érte el.

Még több hír található a Media1-en.

Borító: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások