fbpx
MediaMarkt.

Kibertámadás érte a MediaMarkt webáruházát, szünetel az értékesítés

Az áruház anyavállalata belső és külső szakértőkkel, valamint a hatóságokkal együttműködve elemzi az esetet és méri fel a károkat.

A MediaMarkt Magyarország leállítja a webáruházát, a mediamarkt.hu weboldalt. A cég munkatársai jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán. A webáruház újraindításáig a MediaMarkt a fizikai áruházakban tudja kiszolgálni a vásárlókat – tudatta a Media1-hez eljuttatott közleményében a vállalat.

A kibertámadás okozta technikai kihívások miatt az áruházakban elérhető szolgáltatások is érintettek, erről bővebb felvilágosítást az üzletek tudnak adni – fogalmaztak.

A MediaMarkt Magyarország honlapján olvasható közlemény.
A MediaMarkt Magyarország honlapján olvasható közlemény. Fotó: mediamarkt.hu

Mi történik a rendelésekkel?

Az online és a fizikai áruházakban vásárolt termékek indokolt esetben történő visszavétele az áruházakban továbbra is lehetséges azzal, hogy a vételárat a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja a cég a vásárlóinak visszafizetni. Amint a rendszerek megfelelően működnek, visszatér a normál vevőszolgálati folyamat.

A kibertámadás érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is. Ebből következően a támadást megelőzően rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolni. Amint a kiszolgáló rendszerek újra működnek, úgy minden érintett vevő elektronikus üzenetben kap tájékoztatást a várható szállítási időpontról.

Amint a szolgáltatások helyreállnak, a MediaMarkt Magyarország azonnal tájékoztatja a nyilvánosságot. Mindenki megértését kérik, vizsgálati okokból jelenleg nem tudnak további tájékoztatást adni.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Media Markt német honlapja. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások