fbpx
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és Magyar Nemzeti Bank.

Megújította együttműködését a médiahatóság és a jegybank

Több ponton kiegészítette és korszerűsítette eddigi együttműködési megállapodását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) annak érdekében, hogy a jegybank hatékonyabban szűrje ki a jogsértő reklámokat.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: az együttműködés célja a két intézmény felügyelete alá tartozó hírközlési és médiapiacok, illetve a pénzügyi piacok megbízható működésének támogatása.

A közös munka keretében az NMHH rendszeres tájékoztató anyagot küld az MNB-nek az újonnan megjelenő televíziós és rádiós pénzpiaci, biztosítási, tőkepiaci és pénztári piaci tárgyú kereskedelmi közleményekről.

Ha a jegybank ez alapján fogyasztóvédelmi ellenőrzési eljárást indít az adott reklám kapcsán, erről rendszeresen tájékoztatja a médiahatóságot.

A két intézmény szorosan együttműködik majd 2022. január 15. után a jogosulatlan, MNB-engedély nélkül működő pénzügyi szolgáltatókat, személyeket érintő piacfelügyeleti vizsgálatok esetén is.

A jegybank jövő évtől elrendelheti a jogosulatlan szolgáltató által közzétett elektronikus információk ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét az elektronikus hírközlő hálózatokon. Az NMHH a jegybankkal együttműködve gondoskodik arról, hogy ez az intézkedés a leghatékonyabban teljesüljön – áll a közleményben.

További hírek

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások