fbpx
A Heti Válasz utolsó lapszáma.

Tiltakoznak a Heti Válasz volt munkatársai, mert napok óta elérhetetlen egykori lapjuk archívuma

A jogok Mészáros Lőrinc egyik ügyvéd jóbarátjánál vannak, aki a Puskás Akadémia jogi képviselője is.

Napok óta elérhetetlen a Válasz.hu, ahol a bezárt Heti Válasz cikkeinek archívuma volt elérhető – számolt be a Válasz Online csapata, amelynek tagjai közül többeknek elérhetők voltak a címen az írásai. Hiába kérdeztek, valamint tettek panaszt is, egyelőre nem kaptak választ.

A valasz.hu honlapra rákeresve jelenleg az alábbi hibaoldallal találkozhat az érdeklődő:

Az egykori Heti Válasz honlapján megjelenő hibaüzenet.
Az egykori Heti Válasz honlapján megjelenő hibaüzenet 2021. október 22-én 16:39-kor

Mészáros Lőrinc jobbkezének kezében a lap archívuma

A Válasz Online emlékeztet rá: korábban ők is közelről figyelték „anyalapuk” felszámolási eljárását, és ők is pályáztak a Heti Válasz szűk 18 évet őrző archívumára, beleértve a védjegyet és a domaint is. Nem jártak azonban sikerrel, miután a licitet az utolsó pillanatban Mészáros Lőrinc egyik legrégebbi ügyvéd-jobbkeze, Vörös József nyerte, jelentős összeget kínálva a jogokért.

A Válasz Online korábban még azt a jelzést kapta az ügyvédi irodától, hogy a „Heti Válasz archívum a valasz.hu oldalon a továbbiakban is elérhető lesz”.

„Mivel az említett oldalt szerkesztőségünk nem valamiféle honlaphullának, hanem használható, hivatkozható felületnek, ha úgy tetszik, a sajtótörténet egy darabjának tekinti, ezúton tiltakozunk a lekapcsolása ellen. Úgy gondoljuk, a jogtulajdonosnak felelőssége van abban, hogy a Heti Választ, a több mint másfél évtizeden keresztül létező szellemi műhelyt a dicstelen bezáratás után se lehessen végképp eltörölni az internetes térből. A jelenlegi tulajdonosnak láthatóan nehézséget okoz az oldal fenntartása, mi azonban örömmel megbirkóznánk a feladattal. A Válasz Online ezért többször, legutóbb egy hete tett vételi ajánlatot az archívumra”

– fogalmazott a Válasz Online, hozzátéve: addig is követelik a valasz.hu haladéktalan elérhetővé tételét.

Digitális könyvégetés

Korábban a kormánypárti Mediaworks akkori vezetője, Liszkay Gábor digitális könyvégetésnek nevezte, ha egy sajtótermék archívuma elérhetetlenné válik.

Később még visszatérünk rá, ha végül később mégis visszatérne a lap archívuma, azaz eredményre vezetne a bezárt lap munkatársainak tiltakozása.

A Heti Választ 2018-ban zárták be.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Heti Válasz utolsó lapszáma. Fotó: Facebook / Heti Válasz
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások