fbpx
A KecsUp cikke arról, hogy nem tehetik közzé az ebösszeírás felhívását.

Le akarta tiltatni a Fidesz egy közérdekű felhívás közzétételét a KecsUP hírportálon

A kecskeméti hírportál azonban szembement a kormánypárt akaratával és végül leközölte a letiltani próbált felhívást.

Ebösszeírás kezdődik Kecskeméten, ami a város közgyűlése elé került csütörtökön; korábban a környezetvédelmi bizottság tagjai is szavaztak róla – abban a tekintetben is, hogy melyek legyenek azok a portálok, amelyeken keresztül a város értesíti a lakosságot erről. A város kormánypárti közgyűlése azonban csak kormánypárti médiumokon kívánta ezt a fontos közérdekű információt megjelentetni. A tervezetben a kecskemet.hu, a Kecskeméti Médiacentrumhoz tartozó hiros.hu, valamint a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány égisze alatt működő baon.hu és a szintén a KESMA-hoz tartozó Gong Rádió szerepelt, míg a KecsUP beszámolója szerint őket kihagyták.

A felsoroltakon kívül még a város közösségi oldalai szerepeltek. A bizottsági ülésen Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselő indítványozta, hogy a KecsUP nevű oldalt is vegyék bele a körbe. Az ülést a fideszes Sztachó-Pekáry István vezette, miután Lejer Zoltán ellenzéki elnök betegség miatt ezen nem tudott megjelenni. Szavaztak róla, de többséget nem kapott.

Ezek után Bodrozsán a csütörtöki közgyűlésen is felvetette, hogy az említett oldal is legyen a felhívást megjelentető sajtótermékek között. Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy ezt a portált is sokan olvassák. A polgármester ezután megszavaztatta, legyen-e elérhető a felhívás a kecsup.hu hírportálon, vagy sem.

A fideszes többség végül úgy döntött, hogy ne.

Ez azonban nem zavarta a KecsUpot, és mivel úgy gondolták, közérdekű információról van szó, a felhívást, szembemenve a kormányzó párt akaratával, végül ők is közzétették. Úgyhogy végül ezen lap olvasói is értesülhetnek arról, mit kell tenniük a kutyájukkal.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások