fbpx
Klubrádió

Sikerrel zárult a Klubrádió túlélő gyakorlata

Amikor még volt FM-frekvenciájuk, nem érkezett be ekkora pénz, mint most.

110 millió forintot gyűjtött a Klubrádió az őszi túlélési gyakorlatán – tudatta a Media1.hu-val a Klubrádió Zrt kedden.

A hallgatói adományoknak, az 1%-os szja-felajánlásoknak és a reklámbevételeknek is köszönhetően további fél évig, 2022 márciusáig már biztosan folytatni tudja a munkát az internetre szorult zebrás rádió.

A Klubrádió lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: az összegyűlt 110 millió forint körüli összeg azt mutatja, hogy nem csökkent a rádiót támogatók száma, hanem inkább nőtt, mivel az egykori frekvenciájukon még sosem gyűlt össze ekkora pénz.

A Klubrádió idén februárban költözött át kényszerűen az internetre, miután a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió működési jogosultságát az egyetlen földfelszíni frekvenciáján, a Budapest FM 92,9 MHz-en. A rádió pályázati úton is próbálta visszaszerezni frekvenciáját, de pályázatát a grémium több szempontból is hibásnak találta. A rádió bírósághoz fordult, de a Fővárosi Törvényszék és a Kúria is jogszerűnek találta a rádió kizárását a pályázatból, valamint azt is jogszerűnek találták, hogy nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyüket, ugyanis a médiatörvény szerint aki két azonos jogsértést elkövet működése során, az nem jogosult hosszabbításra és csak pályázati úton szerezhet újra frekvenciát. A rádió pályázatába ellentmondások kerültek műsorrendjükkel kapcsolatban, valamint a rádió saját tőkéje több éve nem éri el a törvény által meghatározott szintet. A Klubrádió szerint azonban ezek a hivatkozások csak ürügyek volt a hatóság részéről.  A Klubrádió jelenleg Alkotmánybíróságon támadja a Kúria döntéseit, és később úgy tervezi, hogy ha kell, az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) is elviszi az ügyet Strasbourgba, ha a magyarországi jogorvoslati lehetőségeik végképp kimerülnek.

További hírek érhetők el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások