fbpx
Tárnok Zsanett, a Mindennapi Pszichológia Magazin új főszerkesztője.

Új főszerkesztő a Mindennapi Pszichológia élén

A kéthavonta megjelenő magazin alapító-főszerkesztőjét Tárnok Zsanett váltja.

Tárnok Zsanett a Mindennapi Pszichológia Magazin (MiPszi) tájékoztatása szerint októbertől vette át a lap irányítását. Az új főszerkesztő a jövőben a felelős kiadói feladatokat is ellátja.

Az új főszerkesztő klinikai szakpszichológus, a Vadaskert Alapítvány igazgatója, így rendelkezik a lap tematikájához szükséges szakmai látásmóddal, emellett pedig közel tíz éve a MiPszi szerzője.

„Szeretném továbbvinni azt a szellemiséget, amivel elődöm készítette a magazint. Az értékek és a színvonal megőrzése mellett a folyamatos megújulást is szem előtt tartjuk, hiszen az olvasói igények is változnak szinte napról napra”

– mondta el az új főszerkesztő, aki a lap jövőjéről is elárult részleteket:

„Egyre többen ismerik fel a pszichológia jelentőségét életünk különböző aspektusaiban, a magazin pedig – címünk is ezt sugallja – a mindennapok nagy és kis kérdéseiben segít eligazodni valódi szakértők segítségével. Apróbb változásokat az olvasók már most is láthatnak a lap szerkezetében, a közeljövőben pedig az online formátum is megújul, szeretnénk, ha minél több, a pszichológia iránt érdeklődő laikus is megkedvelné a MiPszit”.

Pápay Herbert Zsuzsa, aki 12 év után adta át a lap irányítását, a következőképp fogalmazott:

„Minden az időzítésen múlik. Se túl korán, se túl későn, hanem a megfelelő pillanatban kezdj el, s fejezz be valamit. A MiPszi ötlete 2007-ben merült fel bennem, amikor a tengerparton a hétpettyes katicabogarakról olvastam egy hosszú cikket. Ha a katicákról ennyi érdekeset lehet olvasni, akkor vajon mennyit lehetne a lelkünk titkos mozgatórugóiról írni? – merült fel bennem a kérdés. Amikor 2009-ben elsőként jelentünk meg pszichológia lapként a piacon, boldogan s némi aggódással latolgattuk, vajon érdekli-e a téma a közönséget? Az ismeretlenbe való ugrás minden elképzelést felülmúlóan jól sikerült, bebizonyosodott, hogy óriási igény van önmagunk és mások megértésére. Most itt az ideje, hogy elengedjem a lapot. Ezt annál is inkább nyugodtan teszem, mert tudom, hogy felkért utódommal jó kezekbe kerül, s mint jó szülő ígérem, ha szükség van rám, a háttérben mindig ott leszek”.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Tárnok Zsanett, a Mindennapi Pszichológia Magazin új főszerkesztője. Fotó: Astoria Agency
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások