fbpx
A Tanár 3. évadának egy jelenete

Magyarok készítik A Tanár című sorozat kelet-közép-európai változatait

Magyarország és Szlovákia után Csehországban és Szlovéniában is a Paprika Studios magyar alkotógárdája kapott megbízást A Tanár című televíziós sorozat helyi változatának elkészítésére.

A német Der Lehrer alapján készült sorozat helyi változata Kelet-Európában elsőként a magyar nézők számára készült el, 2018-ban. A Tanár Nagy Ervin főszereplésével eddig három évadot futott, közönségsikert és kimagasló nézettséget hozva az RTL Klubnak, de már a történet folytatása, a 4. évad is elkészült, hamarosan pedig a szlovák és cseh nézők után már a szlovén közönség előtt is bemutatkozik a sorozat.

Az adott ország nézői ízléséhez igazított, helyi népszerű színészeket felvonultató változatokat a kelet-közép európai régió egyik legnagyobb műsorgyártójának számító, budapesti központú Paprika Studios cseh, szlovén és szlovák alkotógárdája készíti Trunkó Bence showrunner és Pusztai Ferenc producer vezetésével – tudatta szerdán lapunkkal a Paprika Studios közleményben.

 A Tanár kelet-közép-európai változatainak főszereplői
A Tanár kelet-közép-európai változatainak főszereplői

Szlovákia

2020-ban északi szomszédjainknál Pán profesor címen a Markíza televízió tűzte műsorra, címszerepben az ország egyik legnagyobb sztárjával, Tomáš Maštalírral. A szlovák változat különlegessége, hogy olyan epizódokkal is bővült a sorozat, amelyek nem szerepeltek az eredeti formátum történetvezetésben, és a Paprika Studios szakemberi kifejezetten a szlovák nézők számára írtak. Két rendkívül sikeres szezon után – első alkalommal a legnézettebb új sorozat, a folytatásban pedig minden idők legnézettebb sorozata címet elnyerve – szeptemberben elindult a 3. évad is. Ahogyan az előző kettő, úgy az új epizódok is kimagasló nézettséggel futnak a képernyőn.

Csehország

Közel 100 napos forgatási időszak után a sorozat életének egyik legmagasabb epizódszámával, szeptemberben dupla részekkel debütált A Tanár. Az extra hosszú cseh változat nyitánya azonnal kimagasló nézettséggel indított a TV Nován, az adott nap legjobban teljesítő televíziós programjaként.

A csehek első saját szériája a szlovák verzióhoz hasonlóan szintén Pán profesor címmel készül, főszerepben az énekesként és színészként is hihetetlenül sikeres és népszerű Vojtech Dyk-kel, aki játszott többek között a cseh Terápiacímű sorozatban is, és két szérián keresztül a cseh – szlovák The Voice tehetségkutató zsűritagjaként is feltűnt a képernyőn.

Szlovénia

A Tanár a szlovén televíziós piac idei legnagyobb szabású projektjének számít. A forgatás már befejeződött, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Ahogyan az előző három esetben, így itt is a helyi közönség ízléséhez alakítva, helyi, népszerű színészekkel készült.

A 10 epizódon át bonyolódó történetet Jure Henigman főszereplésével láthatják majd a nézők, a POP TV csatornán. A formátum erejét valamint a magyar alkotókba vetett bizalmat mutatja, hogy még képernyőre sem került az első évad, amikor a csatorna úgy döntött, hogy megbízást ad a következő széria fejlesztésére.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: A Tanár 3. évadának egy jelenete. Fotó: RTL Klub
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások