fbpx
koronavírus fertőtlenítés

Nem válaszol a Koronavírus Sajtóközpont a 444.hu járvánnyal kapcsolatos kérdéseire

A lap nem adja fel, minden nap elküldik a kérdéseiket ismételten.

Tegnap, hétfőn levelet írt a 444.hu az állami Koronavírus Sajtóközpontnak, hogy a naponta kiadott, hivatalos adatokon túl bővebb tájékoztatást is kapjanak a járvány újabb hullámáról.

„(…)van rengeteg kérdés, amire egyáltalán nem kapunk választ. Napi »tájékoztató« abban a nevetséges formájában sincs, amikor újságírók nélkül tartottak sajtótájékoztatókat, ez mondjuk annyira nem is baj. De máshol sem lehet szakembereket kérdezni arról, hogyan áll a járványhelyzet, mik a kormányzati tervek”

– írják hétfői cikkükben. Hozzáteszik: jobb híján a kormányinfón próbálnak adatokat kérni Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől, de tőle is egyre kevesebb sikerrel.

Így elhatározták, hogy minden nap, tovább bővítve az újabbakkal, elküldik kérdéseiket a Koronavírus Sajtóközpontnak. Tegnap így tizenkettőt.

Kérdés van, válasz nincs

Ma, azaz kedden, egy nappal az első csokor kérdés elküldése után még egyáltalán nem kapott választ a szerkesztőség.

„Sebaj, próbálkozunk tovább, olyan nincs, hogy a Kovács Zoltán államtitkár szakmai segítségét élvező hivatalos kormányzati tájékoztatás ne adna alapos, kielégítő választ a járvánnyal kapcsolatos kérdésekre. Különösen most, hogy egyáltalán nincs lehetőség kérdezni a kormánynak tanácsokat adó szakembereket arról, hogy mi várható a mostani járványhelyzetben. (A nyilatkozatokhoz engedély kell, sajtótájékoztató pedig nincs.)”

fogalmaznak. A tegnapi kérdéseket, kiegészítve négy újabbal, ismételten elküldték a sajtóközpontnak.

Hiányos tájékoztatás

Még 2021 tavaszán, a járvány harmadik hulláma alatt 28 szerkesztőség – köztük a Media1 is – közös nyílt levélben fordult az Operatív Törzshöz és Orbán Viktorhoz. A szerkesztőségek akkor – egyebek mellett – azt is kérték, hogy „a kormány és az Operatív Törzs 0-24-ben valódi tájékoztatást nyújtson a sajtónak”.  A kormány azonban elutasítóan reagált erre, nem sokkal később pedig Orbán Viktor reagált a közmédia műsorában, „kamuvideókat” és álhíreket emlegetve.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében maszkban és kesztyűben dolgozik egy pénztáros a fővárosi Haller kávézóban 2020. március 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások