fbpx
podcast.hu

Magyar podcastkeresőt indít a Magyar Telekom

A podcast.hu néven induló keresőben az elhangzott podcast epizódok tartalmára is rá lehet keresni szövegesen.

Hétfőn kora este közleményben jelentette be a Telekom, hogy a podcast.hu internetes  címen hamarosan egy új podcast platformot indít magyar podcastek számára. Az oldal célja a minőségi podcastok összegyűjtése, és a felhasználók segítése abban, hogy könnyebben megtalálják és felfedezzék a számukra érdekes és releváns tartalmakat.

A Telekom emlékeztetett arra, hogy az IAB Hungary nemrégiben készült kutatása szerint közel 800 ezer fő hallgat heti rendszererességgel podcasteket hazánkban. A Telekom célja, hogy könnyebbé és egyszerűbbé tegye a felhasználók adás-keresését a digitális térben.

„A podcastek megjelenése demokratizálja a hagyományos rádiós tartalomgyártást, és mindenki számára könnyebbé teszi azt, hogy megossza gondolatait a világgal. Ez – a puszta szórakozáson túl – lehetőséget ad a tanulásra, az egyéni horizontok tágítására, műfaji kísérletekre, vagy akár komoly társadalmi diskurzusok katalizálására is” – mondta Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy „a podcastok egy újabb nagyszerű eszközt jelentenek arra, hogy a kor embere egy újabb digitális lépést tegyen előre és ezáltal fejlődjön.”

Szövegesen is lehet majd keresni a podcastokban

Az egyelőre pontosan meg nem nevezett időpontban startoló podcast.hu oldalt a magyar podcastvilág epicentrumaként képzelik el, ahol amellett, hogy egy helyre gyűjtik az ország legminőségibb podcast csatornáit, létrehoznak egy olyan digitális felületet, mely Magyarországon egyedülálló módon lehetővé teszi a szöveg alapú kereshetőséget a podcastek között.

Podcast_szoba a Kraftlabben
Podcast szoba a Kraftlabben

A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a podcastoknak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, mely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen egyedülálló módon lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés. Ezzel szeretnék biztosítani, hogy a podcastok hallgatása a digitális műfajoknak megfelelően végre igazán felhasználóbarát legyen, és így még több emberhez juthasson el. A podcast.hu ezen szolgáltatása ingyenes lesz úgy a beválogatott kreátorok, mint a felhasználók felé is.

A vállalat hosszú távú vállalása az is, hogy segítse a magyar podcast ökoszisztémát a fejlődésben – erre jó példa, hogy a szeptember végén Debrecenben megnyitott KraftLab közösségi alkotóterükben podcast szoba is azon fiatalok rendelkezésére áll, akik el akarják indítani a podcast karrierjüket.

A Media1 is rendelkezik podcasttal. A podcastjaink több évre visszamenőleg elérhetők a vipcast powered by Media1 felületén. Feliratkozhat a Media1 podcastra az iTunes-on és a Spotify-on is. RSS csatornánk itt érhető el.

További hírek találhatók a Media1.hu-n

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások