fbpx
Greenbox szoba Debrecenben a Kraftlabben

Ingyenes, fiataloknak szóló alkotóteret nyitott KraftLab néven Debrecenben a Telekom

A helyszínen a technikai feltételek mellett mentorálás is biztosított.

A KraftLab névre keresztelt helyszínen bárki megvalósíthatja újító ötletét, ha csak a hely, a közösség vagy az eszköz hiányzott hozzá. A Telekom Kraft egy olyan vállalás a távközlési vállalattól, aminek célja, hogy „megváltoztassa a fiatalok életét, rávilágítson azokra a helyzetekre és lehetőségekre, amikor a fiatalok közösen vagy egy márkával összefogva hatalmas dolgokra lehetnek képesek”.

Egy olyan fizikai helyszínről van szó, ahol a technológiai háttér és a mentorálási segítség is rendelkezésre áll az újító elképzelések megvalósításához.

Podcast szoba a Kraftlabben
Podcast szoba a Kraftlabben

A hely koncepcióját a fiatalokkal együtt alkotta meg a Telekom, és a kereteket is a Z és az Y generáció sikeres újítóival alakították ki – egyebek mellett a frissen megnyílt helyszínt is ők maguk mutatták be a sajtó képviselőinek. Van közöttük filmrendező, játékfejlesztő, de digitális médiaterméket elindító fiatal is.

„A Telekom számára a fiatal generáció kiemelten fontos. Amikor a Telekom Kraft koncepcióját kidolgoztuk, fizikai helyszínekkel is számoltunk, ám a pandémia miatt eddig csak az online megvalósítási formákra volt lehetőség. A Kraft közösség mára így is egy hálózattá szerveződött, sokféle lehetőséget biztosítva a hozzá tartozó fiataloknak az önfejlesztésre és a fejlődésre. Különösen örömteli számunkra, hogy végre az újonnan megnyitott épülettel is hozzájárulhatunk a kiteljesedésükhöz. A KraftLab egy olyan bázis lehet számukra, ahol kockázat nélkül tudnak kísérletezni, és ahol saját igényeik szerint formálhatják a kereteket”

– nyilatkozta Szabó Béla Attila, a vállalat kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

A KraftLab megnyitója Debrecenben.
A KraftLab megnyitója Debrecenben

„Kutatások bizonyítják, hogy a Z generáció tagjai számára egyaránt fontos a bennük rejtőző kreativitás kibontakoztatásának, illetve a közös alkotásnak a lehetősége, ráadásul ezek az szükségletek a járványhelyzet korlátozásai után még fel is erősödtek. Fontos tapasztalata ugyanakkor a generációnknak, hogy sokat beszélnek rólunk, de nem kérdeznek meg minket. A KraftLab erre egy lehetséges válasz”

– fogalmazott Trunk Tomi Z-generációs szakértő, a Corporation Z alapítója.

„Számomra fizikusként is nagyon izgalmas, hogy a Kraft a kísérletezésről, folyamatos próbálkozásról és a fejlődés lehetőségéről szól.  A KraftLab felszereltsége egyedülálló, ráadásul ingyenesen hozzáférhető az egyetemisták számára, ami egy hatalmas lehetőség. Ha valakinek az ötletei kidolgozásához greenbox stúdiótechnikára, 3D-nyomtatóra, podcast-szobára van szüksége, itt megtalálja. De legalább ugyanilyen fontos, hogy itt találkozhatnak a hasonló érdeklődésű, hasonló problémákon dolgozó fiatalok, és nem csak a KraftLab mentoraitól, hanem egymástól is kaphatnak tanácsokat, megoldási javaslatokat és inspirációt”

– hangsúlyozta Molnár Janka Sára, aki fiatal fizikusként lépett a „krafterek” közé.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Greenbox szoba Debrecenben a Kraftlabben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások