fbpx
A gödi közmeghallgatásról készült élő közvetítés egy pillanata.

„Undorító, tenyérbemászó” – lakossági fórumon gyalázták az Átlátszó újságíróját

Az eseményről készült élő Facebook-közvetítésben vehető ki a diskurzus.

Bekapcsolva hagyott mikrofon buktatta le Szabó Istvánt, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét és Magyari Lászlót, a Magyar Közút Zrt. Pest-megyei igazgatóját, amint az Átlátszó újságírójára tettek becsmérlő megjegyzéseket – számol be az oknyomozó portál.

Egy 500 méteres útszakasz felújításával kapcsolatban hallgatták meg a helyiek véleményét Gödön szeptember 16-án. A lakossági fórumot Pest megye önkormányzata szervezte, apropóját pedig az adta, hogy a helyi lakosság a felújítandó út forgalomcsillapítását szerette volna elérni a megyei döntéshozóknál.

Az eseményen az Átlátszótól Bodnár Zsuzsa volt ott, aki a helyi Göd-ÉRT Egyesületnek is a vezetője. Ő – és rajta kívül még néhány lakos – este kilenc óra körül az útfelújítás ügye mellett más témákat is felvetett, valamint egy újabb időpontot kért a további kérdések megvitatására. A megyei jegyző szünetet rendelt el, a további kérdezés lehetőségét a szünet utánra ígérve.

A résztvevőket is szidták

A fórum szünetében Szabó István és Magyari László a résztvevőkről kezdtek el diskurálni abban a hitben, hogy senki nem hallja őket – egy bekapcsolva hagyott mikrofon miatt azonban az online Facebook-közvetítés követői is hallhatták a szavaikat.

A felek meglehetősen lekicsinylően nyilatkoztak a fórum résztvevőiről is, akik szerintük „egymásnak ellentmondó kéréseket” fogalmaztak meg. Szabó a fórumon többször is megszólaló újságírót „undorító, tenyérbemászó”, „az Átlátszóba és az Indexbe írogató” újságíróként jellemezte, aki a kérdéseivel „folyamatosan támadott”. Erre a Magyar Közút igazgatója így reagált:

„Csoda, hogy még nem verték meg”.

A megyei elnök ellenszenvét vélhetően Bodnár Zsuzsának a gödi Samsung-beruházásról megjelent cikkei alapozták meg. Tavaly a Fidesz helyi szervezete lejárató kampányt is indított az újságíró ellen.

A közmeghallgatásról készült videón 4 óra 18 perctől hallható a beszélgetés:

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A gödi közmeghallgatásról készült élő közvetítés egy pillanata. Fotó: Facebook / Göd
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások