fbpx
Fórizs Tibor, a Sony Pictures Televison CE regionális programigazgatója

Az RTL Magyarország volt műsorbeszerzési igazgatója lett a Sony regionális programigazgatója

Fórizs Tibor lett az Magyarországon az AXN, a Viasat3, a Viasat6, a Sony Movie Channel és a Sony Max tévécsatornákat üzemeltető Sony Pictures Television CE regionális programigazgatója.

A változásra elsőként felfigyelő SorozatWiki felidézte, hogy a Magyarországért is felelős regionális programigazgatói poszt tavaly november óta, Fórizs Tibor elődjének távozása óta betöltetlen volt a Sony Pictures Television Networksnél (SPT CE). Egyébként mint arról a Media1 tavaly beszámolt, az előd, Szabó Balázs éppen az RTL Magyarország tartalombeszerzéseiért felelős Content Hub vezetője lett Luxemburgban.

A szeptembertől kinevezett új Sony-s programigazgató, Fórizs Tibor 23 éven át volt az RTL Magyarországnál. 1998-ban filmbeszerző és szerkesztőként csatlakozott a céghez, majd 2002-ben az RTL Klub műsorbeszerzési és műsorszerkesztési osztályvezetője lett, 2015-től az RTL Magyarország műsorbeszerzési igazgatója volt, amikor már nem csak a főcsatorna, hanem a kábelportfólió csatornáinak a tartalmi akvizíciója is hozzá tartozott. Végül idén január végén távozott az RTL-től – említi az oldal.

A Sony és az AXN-csatornákat működtető Sony Pictures Television Networks egyébként a sajtóhírek szerint épp eladja kelet-közép-európai tévécsatornáit (beleértve a magyarországi csatornákat is) a görög Antenna Groupnak, bár ezt a több hónappal ezelőtt napvilágra került információt még mindig nem erősítették meg hivatalosan.

Fórizs kinevezéséről a LinkedInen beszámolt, valamint a Sony Pictures Television Networks is megerősítette a regionális programigazgató kinevezésének hírét a SorozatWikinek, de sem a médiavállalat, sem az új vezető nem akart nyilatkozni az oldalnak.

További hírek a Media1-en

Borító: Fórizs Tibor, a Sony Pictures Television CE regionális programigazgatója a Linkedinen
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások