fbpx
RTL Magyarország logó

Átalakul az RTL Magyarország működése

Az RTL Magyarország átszervezi és megújítja a lineáris és non-lineáris tartalmainak tervezéséért, beszerzéséért és adás-előkészítéséért felelős szervezeti egységeinek struktúráját, indul az RTL Magyarország Content Hub. Az átalakítások részeként Szabó Balázs, a Sony Pictures Television Networks eddigi regionális programigazgatója az RTL Magyarországhoz igazol fontos vezetői pozícióba.

Az RTL Magyarország hétfői közleménye szerint az újonnan létrehozandó Content Hub fogja integrálni mindazokat az üzleti folyamatokat és szakmai stábokat, amelyek korábban egymással párhuzamosan működtek. A változások részeként a CLT-UFA Hungarian Broadcasting Divisionhöz (CLT-UFA HBD) kerül a tartalombeszerzés területe, amelynek vezetője a második generációs csatornák, valamint a digitális felületek programigazgatói feladatait is ellátó Szabó Balázs lesz.

Szabó Balázs a Sony Pictures Television Central (STC) Europe-tól érkezik a CLT-UFA Hungarian Broadcasting Division (HBD) vezetésébe, Luxemburgba, ahol programigazgató lesz. A szakember a Sony-csatornáknál eddig közép-kelet-európai programigazgató volt.

Szabó Balázs, a CLT-UFA Hungarian Broadcasting Division (HBD) leendő programigazgatója, még a Sony Pictures Televison Networks CE regionális igazgatójaként
Szabó Balázs, a CLT-UFA Hungarian Broadcasting Division (HBD) leendő programigazgatója, még a Sony Pictures Televison Networks CE regionális igazgatójaként.  Fotó: Balogh Alex / Media1

Az RTL Magyarország közölte: célja az átalakítással, hogy hatékonyabb, az eddigi párhuzamos rendszereket egyesítő szervezetben, tartalomalapú és összképernyős szemlélettel tervezhessen.

„A digitalizációval gyorsan változnak a médiafogyasztási szokások, ezt a tendenciát a világjárvány csak még jobban felerősítette”

– fogalmazott Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója a modellváltással kapcsolatban.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba
Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója és vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba

„Az RTL Magyarország büszke arra, hogy hagyományosan az iparági változások early adoptere, korai alkalmazója a hazai piacon. Erre a piacvezető szerepre példa a tartalomszerkesztésért felelős folyamatok és szervezeti egységek mostani integrációja is” – tette hozzá Kolosi.

Csatornaalapú tervezés helyett tartalomalapú megközelítésre váltanak

Az integráció révén létrejövő új szervezeti egység a Content Hub, amely – a médiapiaci fejlődés korábbi szakaszára jellemző – csatornalapú tervezés helyett, immár tartalomalapú megközelítéssel tervezi meg és hangolja össze az egyes produkciók útját, illetve életciklusát az RTL Magyarország csatornái és platformjai között.

„Funkció nem vész el, csak átalakul: pontosabban egy új, egységes szervezetbe tagozódik”

– tette hozzá Kis-Bocz Éva, a transzformációs projekt vezetője.

„Minden kollégánk munkájára számítunk az adásmenet-készítéstől a formátumvásárláson át a szinkronig” – mondta a projektvezető.

Tartalomtervezés, tartalombeszerzés és adásanyag-előkészítés

Az RTL közleménye szerint a Content Hub a három nagy funkció egységére épül: tartalomtervezés, tartalombeszerzés és adásanyag-előkészítés. Ez a három terület az új szervezetben egymással összehangolva tervezi meg és készíti elő az egyes tartalmakat az RTL Klub és a második generációs lineáris csatornák számára, valamint az RTL Magyarország digitális felületein való bemutatásra.

Az RTL Magyarország a változások részeként Luxemburgból irányítja a tartalombeszerzést: ennek a területnek lesz a vezetője a Sony Pictures Television Central (STC) Europe-tól érkező Szabó Balázs.

A luxembourgi központból dolgozó szakember a CLT-UFA Hungarian Broadcasting Division (HBD) új programigazgatójaként felel majd a kábelcsatornák és a non-lineáris platformok tartalmi igazgatásáért, illetve az RTL Magyarország teljes tartalombeszerzéséért.

Az RTL Magyarország 2021. február elsejétől működik a megújult struktúrában.

További híreket és cikkeket talál a Media1-en! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére és az RSS-csatornánkra, valamint követhet bennünket a Facebookon is, hogy garantáltan ne maradjon le a tartalmainkról!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások