fbpx
iPhone

Egyelőre mégsem keres majd gyerekpornót az Apple az iPhone tulajdonosok készülékein

Elhalasztja az Apple annak a technológiának a bevezetését, mely amerikai felhasználók iPhone-jait vizsgálta volna át, gyermekpornográf tartalmak után kutatva.

Meghallotta a negatív visszajelzéseket, és elhalasztja a tervezett funkció bevezetését az Apple, hogy újragondolhassa az ezzel kapcsolatos terveket– számolt be a BBC.

Az Apple elképzeléséről korábban a Media1 is beszámolt. A NeuralHash nevű újítás lényege az lett volna, hogy az iOS vagy iPadOS operációs rendszert futtató készüléken tárolt fotókat összevetette volna az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központja (NCMEC) és más gyermekvédelmi szervezetek által összeállított, ismert szexuális bántalmazásról készült adatbázisokkal azok iCloud felhőtárhelybe történő feltöltése előtt. Abban az esetben, ha a rendszer egyezést észlelt volna, manuálisan ellenőrizte volna egy adminisztrátor a problémásnak talált képeket, illetve szükség esetén letiltotta volna a felhasználót és értesítették volna a bűnüldöző szerveket.

A funkció bevezetése kapcsán több adatvédelmi csoport is attól tartott, hogy az eszközökön történő kutatás veszélyes precedenst teremt.

A tervezett újítás az Apple alkalmazottainak körében is aggodalmat keltett. Sokan közülük úgy vélték, hogy a funkciót kihasználhatják elnyomó kormányok, és más tartalmakat is kereshetnek cenzúrához vagy letartóztatásokhoz.

A vállalat a mostani fejlemény kapcsán közleményt adott ki. Ebben úgy fogalmaznak, az ügyfelek, érdekképviseleti csoportok, kutatók és mások visszajelzései nyomán úgy döntöttek, hogy a következő hónapokban több időt szánnak az adatok gyűjtésére, valamint ezzel kapcsolatos további fejlesztésekre, mielőtt kiadják ezeket a funkciókat.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások