fbpx
youtube

2 millió alkotónak fizet a YouTube

A YouTube bejelentette, hogy átlépte a 2 milliót a YouTube 2007-ben elindított partnerprogramjában résztvevő partnerek száma, akikkel megosztja a hirdetési bevételeket.

A tartalom-előállító partnercsatornák a hirdetésekből származó bevételek 55 százalékára jogosultak.

A YouTube tájékoztatása szerint az elmúlt három évben több mint 30 milliárd dollárt fizetett ki az alkotóknak, művészeknek és médiavállalatoknak.

2021 második negyedévében a YouTube hirdetési bevétele rekord összeget, 7 milliárd dollárt ért el, így „többet fizettünk a YouTube alkotóinak és partnereinek, mint történelmünk bármely negyedévében” – írta Neal Mohan, a YouTube termékért felelős vezetője egy, a Variety által megtalált blogbejegyzésben. A vezető hozzátette:

„Most már több mint 2 millió alkotó vesz részt a YouTube Partnerprogramjában világszerte, köztük sokaknak másképp nem lenne platformja. (…) Ezen alkotók közül sokan munkahelyeket teremtenek, és hozzájárulnak a helyi és a globális gazdasághoz.”

Mohan szerint üzleti modelljük támogatása érdekében a YouTube-nak továbbra is energiát kell fektetnie az irányelveinek nem megfelelő tartalmak eltávolítására, ezért a partnerprogramjába jelentkező csatornákat is az erre dedikált szakemberek értékelik, hogy azok megfelelnek-e a YouTube irányelveinek. A platform rendszeresen felülvizsgálja és eltávolítja azokat a csatornákat, amelyek nem felelnek meg az irányelveinek – például azokat, amelyek többször is megsértik a gyűlöletbeszédet, vagy félretájékoztatnak.

A YouTube alkotók most is számos különböző módon kereshetnek pénzt a platformon. A YouTube Partnerprogram mellett például a YouTube Premiumból származó bevétel megosztásával, a csatornatagságokkal, a Super Chaten érkező adományokkal, matricákkal, áruk értékesítésével.

További hírek a Media1-en

Borítókép: Youtube. Fotó: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások