fbpx
A Paprika Studios logója

Nemzetközi streaming szolgáltatónak fejleszt és gyárt sorozatot a Paprika Studios

A Tanár, a ValóVilág, a Survivor, és a Dancing with the Stars gyártója az első magyar piaci szereplő, mely egy nemzetközi streaming szolgáltatótól ilyen komplex megbízást kapott.

Lengyelország legnépszerűbb krimiírója, Katarzyna Bonda megtörtént eseteken alapuló, Lengyel gyilkos nőkcímű bestsellere alapján készülő sorozatot fejleszt és gyárt Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb gyártócége, a budapesti központú Paprika Studios. Ez lesz a Lengyelországban most induló Viaplay nevű streamingszolgáltató első, lengyel nyelvű, saját gyártású szériája –olvasható a Paprika Studios közleményében.

A sorozat a Paprika Studios portfóliójának egyik kiemelt darabja lesz, tekintve, hogy az ötlettől a fejlesztésen át a teljes gyártási folyamatig bezárólag a gyártócég önálló megvalósításában készül el.

Mindannyian gyilkosok

A Lengyel gyilkos nők (Polskie morderczynie) főszereplői különböző életkorú és társadalmi helyzetű nők, egy közös vonással: mindannyian gyilkosok. Az általuk elkövetett bűntettek a kilencvenes- és kétezres évek lengyel kriminalisztikájának ismert esetei voltak, melyeket az igazságszolgáltatás végül egytől egyig felgöngyölített. Ezen történeteket veszi alapul a széria, amelyet az alkotók számos fiktív elemmel egészítenek ki.

Lengyel gyilkos nők (Polskie morderczynie)
Lengyel gyilkos nők (Polskie morderczynie)

A Viaplayt a a NENT Group Skandinávia, Izland és a Balti államok után indította el kedden Lengyelországban. A Viaplay Lengyelország széleskörű kínálatában nemzetközi filmek, sorozatok, gyermek- és prémium sport tartalmakat mellett kiemelt helyet foglalnak el a szolgáltató saját gyártású sorozatai, melyek a Viaplay Original csomag részeként kerülnek a nézők elé.

A Paprika Studios gyártócéggel függ össze az a mai másik hír is, hogy a magyar RTL számára Fehér Főnök címmel új tévésorozatot gyártanak. A nemzetközi Paprika Studios Csoport vezérigazgatójával, Erdős Ákossal nemrég exkluzív interjút közölt a Media1.

További hírek érhetők el a Media1-en!

Borítókép: a Paprika Studios logója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások