fbpx
Náci karlendítés a Pride felvonulás ellentüntetői részéről

Lényeges dolgot hagyott ki az M1 a Pride-ról szóló riportjában

A szombati budapesti Pride felvonulás kapcsán az LMBTQ tüntetőkről és az ellentüntetőkről is beszámolt az M1 híradója, de utóbbiak kapcsán a legdurvább dolgokat nem mutatták és még csak nem is említették.

A szombati Pride felvonulásról és az ellentüntetőkről szóló, az állami M1 Híradóban sugárzott riport azzal indult, hogy megmutatták, hogy volt olyan férfi, aki rózsaszínű parókát húzott, vagy néhányan magas sarkú cipőt viseltek. Megemlítették, hogy baloldali politikusok is megjelentek és kiemelték, hogy gyerekek is jelen voltak, akiket a szüleik hoztak el a felvonulásra, még egy babakocsit is megmutattak.

A beszámoló második felében az egyébként mintegy 30 ezer fősre becsült tömeggel szemben a lényegesen kevesebb létszámú ellentüntetőket is bemutatták.

„A felvonulókat több helyütt is ellentüntetők várták, akik egyebek mellett a stop LMBTQ molinót is kifeszítették” – hangzott el a tudósításban, amit a 444.hu idézett fel.

Az M1 Híradó az ellentüntetőkre két képet szentelt, a keményebb reakcióikat viszont elhallgatták: csak annyit említettek, hogy kifeszítettek egy stop LMBTQ molinót.  Az csak más médiumok, például a 444 tudósításából derül ki, hogy a molinók mellett a Budaházy-féle ellentüntetők a náci karlendítést is bevetették. Volt mocskolódás, kurvaanyázás, fenyegetőzés is.

 

További hírek

Borítókép: Náci karlendítés a Pride felvonulás ellentüntetői részéről / Fotó: 444 Youtube csatornája
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások