fbpx
Hundub

Már egy napja elérhetetlen a Hundub

A magyar „Facebook-klónt” hétfő óta hiába próbálják megnyitni a felhasználók.

A hvg.hu szúrta ki hétfőn, hogy a Facebook közösségi médiás oldal magyar hasonmása, a Hundub elérhetetlenné vált. Ez azóta sem változott, jelenleg is kapcsolódási hibát ír ki az oldal szervere.

A tavaly decemberben nagy csinnadrattával és offshore háttérrel indult Hundub tulajdonosa korábban azt nyilatkozta, az oldal konkurenciát akar állítani a Facebooknak. A hírverés elsősorban a kormányközeli médiában terjedt.

Korábban maga az üzemeltető is elismerte, hogy kis szerverkapacitással indult az oldal. Hogy azóta megérkezett-e a beígért hardverbővítés, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy a Hundub hétfő délután 15 óra körül már nem volt elérhető, és azóta ugyanazt az üzenetet dobja ki a rendszer.

Hundub kapcsolódási hiba a szerveren
Hundub kapcsolódási hiba a szerveren

Hogy pontosan mi történt, azt egyelőre nem tudni, talán még korai lenne bármilyen hosszabb távú következtetést levonni, hiszen a szolgáltatás bezárása mellett az is lehet, hogy az üzemeltetők épp most állítanak be erősebb hardvereket.

A Hundub körül a kezdetektől fogva sok aggály merült fel, például a Media1 arról írt, hogy az oldal kódja közel sem tűnik eredetinek, pedig Pál Csaba, a tulajdonos váltig állította, hogy az oldal teljes egészében az ő fejlesztése. A Telex pedig arról írt, hogy a közösségi médiás felület sebezhető és gyerekpornót is találtak rajta a sebezhetőség kihasználásával. Maga az oldal rendszeresen le is állt az indulása után.

További híreket talál a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, hogy ne maradjon le a történésekről!

Borító: Hundub

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások