fbpx
kiberterrorista, terrorizmus, terror, bűnöző

Felfedezése után egy órán belül törölni kell a netről a terrorista propagandát

Ezzel kapcsolatos szabályozást fogadott el az Európai Parlament.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Jóváhagyta az EP azt a szabályozást, amely arra kötelezi az internetes platformok üzemeltetőit, hogy terrorista tartalom észlelése esetén azonnal cselekedniük kell. A közösségi média nagy cégei szerint nem okoz majd gondot az új szabályozás nekik.

Az EP képviselői és a tagállami kormányok képviselői az Európai Unió Tanácsában már decemberben megállapodtak az elvben. A szabályozás azonban csak mostanra készült el. Az az Európai Unió területén látható tartalmakra vonatkozik, és egy év múlva lép hatályba.

A platformok üzemeltetőinek nem kell majd folyamatosan figyelniük a megjelenő tartalmakat, és nem kell szűrőket sem alkalmazniuk, hanem abban az esetben kell egy órán belül eltüntetniük a terrorista propagandát, ha valaki felhívja rá a figyelmüket. A terrorizmust tartalmazó, de művészi célú dokumentumok kivételt képeznek a törvényben.

A közösségi médiát működtető techcégek gyorsan reagáltak is a bejelentésre, és azt állítják, hogy ők már eddig is perceken belül eltávolították a kifogásolható tartalmakat.

Az egyórás elv ötlete 2018-ra nyúlik vissza, amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság akkori elnöke azt mondta: a terrorista propaganda terjedése szempontjából a megjelenés utáni első óra döntő jelentőségű – írta az MTI.

Még több hír található a Media1-en!

Borító: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!