fbpx
A HírTV Svenk című műsorának szereplői

Közös tévéműsort indít a HírTV és a Nemzeti Filmintézet

A címe Svenk lesz.

Stratégiai együttműködés keretében közös tévéműsort és közösségi médiára szánt tartalmakat készít ezentúl a Nemzeti Filmintézet és a HírTV.

A közös kezdeményezés a magyar filmekről, a magyar filmipar szereplőiről, a moziba járást népszerűsítő tartalmakról és a hazánkban egyre nagyobb számban forgatott nemzetközi produkciókról szól – jelentette be ma Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos Gajdics Ottóval a HírTV tartalmi igazgatójával együtt.

A bejelentés szerint a hetente szombatonként képernyőre kerülő Svenk című műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik – áll a Media1-hez eljuttatott szerdai közös közleményükben.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Nemzeti Filmintézettel közösen egy ilyen izgalmas és informatív műsorral színesíthetjük a nézőinknek szánt tartalmainkat. Hisszük, hogy a magyar filmgyártás méltán tartozik a világ élvonalába.  Évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el és ezért itt volt az ideje egy olyan műsornak, amely hétről-hétre megmutatja ezt a nézőknek és beavatja őket ebbe az érdekes világba a kulisszák előtt és azon túl”

– mondta el Gajdics Ottó, a HírTV tartalomigazgatója.

A tájékoztatás szerint a Svenk műsorvezetői fiatal és elismert színészek lesznek, akik most debütálnak televíziós műsorvezetői szerepben. Barta Ágnes, a Nemzeti Színház tagjaként számos fontos szerepben csillogtatta már meg tehetségét. (A közlemény nem említ példát, de Barta az RTL Klub Mellékhatás című sorozatában a béranya szerepéből is ismerős lehet a tévénézőknek.) A képernyőn Barta párja Előd Álmos lesz, aki a közlemény szövege szerint „a József Attila Színház egyik legfoglalkoztatottabb színésze. Álmos számtalan színházi szerepe mellett az évek során több tucat filmben és sorozatban szinkronizált, meghatározó orgánuma a magyar szinkron egyik markáns alakjává, hangjává tette”.

Mindkét műsorvezető rendelkezik tévés és filmes tapasztalattal a kamerák előtt, amely garantálja, hogy hitelesen és saját tapasztalataikon keresztül közvetítik majd a nézők számára az információkat – írják.

„Filmrajongóként, rendezőként és kormánybiztosként egyaránt fontosnak tartom, hogy a nagyközönségnek minél több kapcsolódási pontot teremtsünk a magyar filmek izgalmas világához. Idén 120 éves a magyar film, hihetetlenül gazdag közös kultúrkincsünk. Nagy öröm, hogy a jubileum évében, újító kezdeményezéseink között elindíthatjuk a Svenk-et és a tévénézőkhöz közelebb hozhatjuk a hazai filmesek alkotásait”

– nyilatkozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az együttműködés nemcsak a tévéképernyőkre vonatkozik, hanem a közösségi média egyéb területeire is. A Svenk kiegészítéseként a YouTube-on rendszeresen fognak készülni a filmezés izgalmas világáról, magyar filmekről szóló és a moziba járást népszerűsítő videók. A YouTube-ra kerülő tartalmak főszereplője és készítője Török Ábel lesz, aki generációjának meghatározó influenszere és szintén rendelkezik filmkészítői múlttal.

A Svenk hetente szombatonként jelentkezik, az első adás május 1-én 22:30-tól látható a HírTV-n.

Azt ígérik, hogy a műsorban az aktuálisan forgatott és bemutatásra kerülő magyar produkciók kulisszatitkai mellett a nézők bepillantást nyerhetnek a filmes szakmák rejtelmeibe. Emellett az alkotók lerántják a leplet korábbi nagysikerű produkciók, a legismertebb klasszikusok titkairól és elsőként számolnak be a jövő sikervárományos alkotásairól is.

A tévéműsorok gyártója a Hung-Ister Zrt.

További hírek találhatók a Media1-en! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, kövessen bennünket a Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások