fbpx
MI, mesterséges intelligencia, vírus, technológia

Az MI alapú megoldások egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a startupok életében (X)

A mesterséges intelligencia (MI) jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemzetközi szinten is folyamatosan nő az MI területen kutatás-fejlesztésre szánt befektetések összege. A kaliforniai Stanford Egyetem mesterséges intelligencia indexe alapján 2020-ban 9,3 százalékkal több fejlesztésre szánt forrás állt rendelkezésre, mint 2019-ben. A járvány következtében pedig még inkább felértékelődik a technológia az orvosi kutatások, gyógyszerfejlesztések, illetve az oktatás területén is.

A mesterséges intelligencia már nem a fantasztikus filmek izgalmas látványeleme, hanem egyre inkább a mindennapjaink részét alkotja, az orvostudománytól kezdve a pénzügyekig számos területen jelen van az életünkben, a szerencsejátékban is, az online sportfogadás Magyarországon is kiemelten használja.

A jövőben azonban az ilyen irányú fejlesztések még meghatározóbbak lesznek, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy világszerte egyre több forrást szánnak az MI támogatású megoldásokra a befektetők.

A mesterséges intelligencia segítségével újítják meg a kriptokereskedést és a könyvelést

A folyamat a hazai startupok körében is felfelé ívelő pályán mozog, amelyet számos világszinten is élenjáró eredmény igazol: például a Start it @K&H inkubátorprogramban részt vevő csapatok a mesterséges intelligencia segítségével újítják meg a kriptokereskedést, a könyvelést, de a videójátékok világát is.

Az MI alapú megoldások tehát egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a startupok életében. Maga a terület rendkívül innovatív, ám speciális szaktudást igényel, amelyet nehéz elsajátítani, ezért viszonylag kevesen értenek hozzá. A szaktudás bővítésével ugyanakkor szektortól függetlenül, akár egy-egy termék vagy szolgáltatás részeként, kiegészítéseként is alkalmazható.

A különböző inkubátorprogramok ezeknek az előremutató innovációknak a megvalósításához, finomhangolásához, ismertségük növeléséhez szeretnék hozzásegíteni a startupokat, hogy egyre többen alkalmazzák sikerrel a technológiát, és még több megoldás könnyíthesse meg az életünket.

A trend felerősödése az üzleti életben is tetten érhető

A trend felerősödése a startup piacon túl az üzleti életben, az online vásárlásban is tetten érhető, hiszen segítségével nagy mennyiségű adat feldolgozására nyílik lehetőség, ami a gyorsan változó ügyféligények kiszolgálását teszi lehetővé. Emellett pedig képes arra is, hogy az automatizálható folyamatokat elvégezze, így a munkavállalók tehermentesíthetőek, ezáltal több idejük marad a kreatív, magasabb hozzáadott értékkel bíró tevékenységekre. Érthető, hogy a technológiai fejlődés a pénzügyi területen is áttörést hozott, hiszen a koronavírus-járvány következtében előtérbe kerültek a digitális megoldások, a készpénzforgalom automatizálása vagy a robotok alkalmazása.

Ez utóbbi azért is jelentős, mert a bankok egy részénél évente több mint 450 féle ügyletet végeznek robotokkal, amelyek 2020-ban több mint 20 millió tranzakciót végeztek el egyes bankcsoportok számára. Segítségükkel többek között a vállalati ügyfelek adóigazolásai is elkészíthetők, kezelhetőek a díjkedvezmények beállításai, de a szerződések adminisztrációjában is segítenek, ezáltal gyors és kényelmes ügyfélkiszolgálást tesznek lehetővé. A jövőben pedig még inkább felerősödhet a mesterséges intelligencia jelenléte, aminek köszönhetően tovább egyszerűsíthetjük a pénzügyi és az ügyintézési folyamatokat.

(X)

Hirdetői tartalom

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások