fbpx
Hont András

Megvan, hová igazol Hont András a HVG után

A HVG hetilap és a hvg.hu véleményrovatának volt rovatvezetője csatlakozik az Átlátszó csapatához, de a Spirit FM-en, az ATV egyik műsorában és a Jelen című lapnál is találkozhatnak majd vele azok, akik e médiumokat követik.

A hvg.hu és a HVG hetilap véleményrovata leköszönő vezetőjének új munkahelyéről először az Átlátszó blogján olvastunk először. Mivel április elseje van, és a hír szövegezése is kissé szokatlan stílusú volt, felmerült, hogy esetleg április elsejei tréfáról van szó, de Bodoky Tamás főszerkesztő megerősítette a Media1 érdeklődésére, hogy a hír valós.

A HVG-től az Átlátszóhoz átigazoló publicista a tényfeltáró lap adatújságírás projektjeiben vesz majd részt újságíróként és szerkesztőként.

A 45 éves Hont András történelem szakos és jogi végzettséggel rendelkezik.

Hont a HVG előtt írt a Népszabadságba, a Magyar Hírlapba, a Magyar Nemzetbe, a Heti Válaszba, a Magyar Narancsba, az Élet és Irodalomba és több folyóiratba is. 2007-től rendszeresen publikált a Hírszerző portálon. Gyűjteményes kötete (Senkiföldjén harmadszor, Budapest, Kalligram) 2018-ban jelent meg.

2011-től dolgozott a HVG Kiadó Zrt.-nél, előbb a hvg.hu véleményrovatát, majd a hvg.hu-HVG hetilap integrált véleményrovatát vezette és több száz publicisztikát írt az elmúlt tíz évben rovatába. Ezenkívül újságíróként rendszeresen tudósított különböző eseményekről, így az elmúlt évek tömegmegmozdulásainak jelentős részéről. Ténycikkeiben – így a HVG Fókuszanyagaiban – általában átfogóbb, különböző időszakok, területek adatait, jelenségeit egybevető kérdésekkel foglalkozott, de készített interjúkat és riportokat is.

Rendszeres szereplője közéleti vitaműsoroknak, tavaly ősztől állandó résztvevője az ATV Öt című műsorának. Hont András 2002-ben a Fidesz erzsébetvárosi polgármesterjelöltje volt.

Korábban Bayer Zsolt jobboldali publicista verekedni akart vele, az ultraradikális Vadhajtások nevű oldal alapítója pedig többször meg is kísérelte ezt.

Most az Átlátszó tréfásan azzal indokolja Hont András leigazolását, hogy unalmas volt az életük.

Frissítés:

Később Hont András a Facebook-oldalán közölte, hogy az Átlátszó mellett műsora lesz a Spirit FM-en, és havi egyszer lesz tőle interjú a Jelen című hetilapban is. Emellett továbbra is szerepelni fog az Öt című műsorban az ATV-n.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Fotó: Hont András, a HVG rovatvezetőjeként az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások