fbpx
Bartonicek Ladislav, a PPF csoport egyik részvényese

Új kézben a Telenor Magyarország anyavállalata a tulajdonos, Petr Kellner halála után

A Telenor Magyarországot 75 százalékban, a Mall.hu-t 40 százalékban tulajdonló PPF Csoport tulajdonosa a hétvégén hunyt el helikopter-baleset következtében.

A PPF Csoport bejelentette, hogy Ladislav Bartoniceket, a PPF Csoport egyik részvényesét (lásd borítóképünkön) nevezte ki, hogy Petr Kellner halálát követően irányítsa a PPF vállalatcsoport összes tevékenységét.

A PPF Group gyakorlata szerint a cégcsoport egyes vállalatait szakmai vezetők irányítják, akik ezt mostantól Ladislav Bartonicek vezetése alatt folytatják. A PPF Csoport részletesen kidolgozott rendszer alapján kezeli beruházási projektjeit.

A társaság a Media1-hez is eljuttatott közleményében kijelenti, hogy az alapító, Petr Kellner eltávozása nincs hatással a PPF Csoport napi működésére: a PPF Csoport tovább folytatja befektetési terveit és követi jövőképét, amelyet Petr Kellner és munkatársai közösen fogalmaztak meg.

A PPF Csoport közleményében köszönetét fejezi ki a gyászolóknak az eddig kifejtett részvétért, jókívánságokért és imákért. Jelezték azt is, hogy a részvétet postai úton lehet eljuttatni a Petr Kellner Irodához (1604 Prága, Cseh Köztársaság, Evropska 17, 160 00) vagy a [email protected] e-mail címen.

Petr Kellner a hétvégén, egy alaszkai síparadicsomnál vesztette életét több társával együtt. Egy helikopteren utazott, amikor a földbe csapódott a légijármű, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

Csehország leggazdagabb vállalkozója a PPF Csoporton keresztül a Telenor Magyarországnak is 75 százalékos tulajdonosa volt (a maradék 25 százalékot az állami Antenna Hungária tulajdonolta), de nevéhez kötődik például a régió egyik legnagyobb e-kereskedelmi áruháza, a Mall.hu internetes áruház is, melynek 40 százalékban volt a tulajdonosa.  A PPF csoport a magyar Telenor mellett Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában is tulajdonosa a távközlési cégnek.

Telenor székház
A Telenor Magyarország székháza.
Fotó: Telenor PR

Mint ahogy arról a Media1-en korábban már mi is beszámoltunk, a cseh milliárdos 2019-ben 2,1 milliárd dollárért, azaz mintegy 620 milliárd forintért megvette a 45 millió nézőt elérő Central European Media Enterprises (CME) nevű médiavállalkozást, mely az egyik legnagyobb portfólióval rendelkező régiós médiacég Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában. A cégnek mintegy 30 tévécsatornája van.

További hírek találhatók a Media1.hu oldalon!

Borító: Bartonicek Ladislav, a PPF csoport egyik részvényese. Fotó: PPF
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások