fbpx
#Freeair - ne égesd el! kampány

Ismert emberek közös kisfilmben kampányolnak az otthoni hulladékégetés ellen

Béres Alexandra, Jaksity Kata, Tóth Vera, Molnár Áron, Németh Kristóf és Puskás Peti egy közös videóban a lakossági hulladékégetés súlyos következményeire figyelmeztetnek.

A #freeair – Ne égesd el! elnevezésű kampányt a Levegő Munkacsoport indította el a súlyos megbetegedéseket okozó lakossági hulladékégetés visszaszorítására. Béres Alexandra, Tóth Vera, Jaksity Kata, Molnár Áron, Németh Kristóf és Puskás Peti a kisfilmben kéri a lakosságot, hogy ne égessen otthon hulladékot. A kampányhoz velük együtt közel 30 színész, műsorvezető és énekes is csatlakozott, akik a közösségi médiafelületeiken posztolnak a témával kapcsolatban.

Az MTA-Pannon Egyetem Levegőkémia Kutatócsoportja megállapította, hogy a PET palackok, használt ruhák, a kiselejtezett bútorok és egyéb hulladékok elégetésekor hatalmas mennyiségű mérgező vegyület kerül a levegőbe, amely súlyosan károsítja az egészséget és többek között rákot, szívinfarktust, agyvérzést, meddőséget, a magzatban genetikai károsodást okozhat. A szabálytalan lakossági égetés évente 13 ezer ember korai halálát okozza, ezért akár 300 ezer forint pénzbírságot is vonhat maga után.

A felvilágosító kampány célja, hogy tudatosítsa az emberekben: tilos hulladékot kályhában, kandallóban vagy az udvaron elégetni.

Borítókép: #freeair – ne égesd el!. Forrás: Levegő Munkacsoport
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások