fbpx
Józsefváros újság

Főszerkesztőt keres a Józsefváros című újság

Az előző főszerkesztő, Lengyel Tibor a 168 Órához igazolt.

A jozsefvaros.hu-n tették közzé a 8. kerületi újság főszerkesztői posztjára vonatkozó pályázatot pénteken.

A Józsefváros című kerületi lap főszerkesztői posztjára pályázóktól azt kérik, írják le a kéthetente megjelenő újság mellett a kapcsolódó online felületek irányítására, tartalmára, illetve promóciójára és hatékony terjesztésére vonatkozó szakmai koncepciót is nemcsak nagy vonalakban, de részleteiben is (rovatok, sorozatok, interjúk, digitális integráció stb.).

A kiírás szerint a leendő főszerkesztővel szemben elvárás, hogy a helyben élők számára fontos, releváns információkat közöljön, bemutassa a helyi és a helyieket érintő döntéseket, és mindezt tárgyilagosan, a pártpolitikai értelemben vett semlegesség, a kiegyensúlyozottság, a kompetens külső szakértők véleményének begyűjtésével. Be kell mutatnia sokszínűen a lakossági véleményeket is a különféle témák kapcsán, a közt szolgálva.

Fontos elvárás Józsefváros múltjának, hagyományainak, közösségeinek tisztelete, a helyi értékek és identitás megőrzése, közvetítése. A főszerkesztővel szemben egyebek mellett elvárás az online médiában való jártasság is.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. március 25., a döntést a leendő főszerkesztő személyéről április elsejéig fogják meghozni.

A pályázat elbírálása két fordulóban történik: először a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezérigazgatója által felkért döntés-előkészítő bizottság értékeli a pályázati anyagokat, majd a bizottsági tagok véleményének figyelembevételével a vezérigazgatója hozza meg a végső döntést.

A döntés-előkészítő bizottság összetétele titkos, hogy elkerüljék vele a lobbizás lehetőségét, de a pályáztató a pályázat kihirdetésekor a bizottság névsorát is nyilvánosságra hozza.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást munkaidőben telefonon vagy e-mailben tudnak adni:

e-mail: [email protected]

telefon: Ölveczky Gábor: +36 (20) 2878953

Fontos lehet a pályázók számára, hogy a leendő főszerkesztő 3 hónapos próbaidővel áll majd munkába.

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások