fbpx
Facebook

Mégis visszakapják a híreket az ausztrál facebookozók

Az ausztrál kormány mégis hajlandó módosítani a Facebookot és a Google-t a tartalomszolgáltatókkal való bevételmegosztásra kényszerítő új médiatörvényen, ezért a Facebook is bejelentette: visszaengedi az ausztrál hírszolgáltatókat az oldalára.

Arról, hogy az ausztrál kormány mégis hajlandó változtatni az új szabályozáson, Josh Frydenberg pénzügyminiszter számolt be.

Campbell Brown, a Facebook alelnöke arról beszélt, hogy az ausztrál kormány belement abba, hogy a közösségi médiás platform dönthessen arról, hogy az adott médium hírei megjelennek-e, tehát nem kell minden egyes tartalomszolgáltatóval automatikusan tárgyalnia a díjfizetésről. A BBC-nek nyilatkozva Brown azt mondta, arról egyeztek meg, hogy azokat a kiadókat támogatják, akiket ők szeretnének, beleértve a kisebb, helyi tartalomkiadókat is.

Az ausztrál kormány elképzelése az új médiaszabályozással az volt, hogy a Facebookot és a Google-t bevételeik megosztására kényszerítsék a tartalomszolgáltatók felé, hogy így segítsenek a tartalomszolgáltatóknak bevételhez jutni, ám ez kezdetben eléggé  rosszul sült el.

Mindkét cég bírálta a törvényt. A Google először azt jelezte, megszünteti keresőmotorjában a hírek fellelhetőségét, de később mégis hajlandó volt külön megállapodásokról tárgyalni a tartalomszolgáltatókkal. A Facebook radikálisabb megoldáshoz nyúlt: az oldalon elérhetetlenné tette az ausztráliai tartalomszolgáltatókat, így az ausztrál Facebook felhasználók nem találkozhattak egy ideig hírmegosztásokkal az oldalon, illetve külföldiek sem érhették el az ausztrál hírszolgáltatók tartalmait.

Ez változik most meg hamarosan úgy, hogy mégiscsak elérhetők lesznek az ausztrál hírek és cikkek, és a Facebook fizetni fog a tartalomszolgáltatóknak, de nem kell mindenkinek.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Stock Images by Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások