fbpx
Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit örül a Facebook 3,8 milliárdos befizetésének

Az igazságügyi miniszter „fontos és jó irányba tett lépésről” számolt be a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködés kapcsán.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán arról számolt be pénteken, hogy a Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe, eleget téve ezzel közteherviselési kötelezettségének.

Hozzátette, hogy sokan azt gondolták, a nagy technológiai cégek nem tartják majd be a magyar szabályokat, de ezentúl joggal feltételezhető, hogy ők is törvényesen működnek.

„Az Igazságügyi Minisztériumban semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban. Se többet, se kevesebbet”

– közölte a miniszter.

Varga Judit bejegyzése végén kiemelte, hogy továbbra is részt vesznek az Európai Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében.

Varga Judit korábbi Facebook-posztjáról is írtunk korábban, amikor rendkívüli ülésre hívta a Digitális Szabadság Bizottságot, mert úgy gondolta, hogy a közösségi média titokban, politikai okokból a jobboldali politikusok elérését „korlátozzák”. Akkor Varga különféle szankciókkal fenyegette a Facebookot és a többi techcéget.

A mostani hír, hogy befolyt 3,8 milliárd forint a Facebooktól reklámadótól, az Mfor.hu kérdésére derült ki.

További híreket olvashat a Media1.hu oldalon!

Borító: Varga Judit igazságügyi miniszter az Echo TV-ben korábban. Fotó: képernyőkép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások