fbpx
Varga Judit igazságügyi miniszter

Szankciót szeretne a Facebook ellen az igazságügyi miniszter

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon arról írt, hogy állítása szerint kevesekhez jutnak el egyes jobboldali személyek közösségi médiás bejegyzései, ezért összehívja a a Digitális Szabadság Bizottságot, valamint egyeztetéseket kezdeményez a szankcionálás lehetőségéről.

Varga Judit hétfői Facebook-posztjában jelentette be, hogy rendkívüli ülésre összehívja a Digitális Szabadság Bizottságot, mivel – legalábbis a miniszter állítása szerint – a közösségi média szolgáltatók titokban, politikai okokból a jobboldali politikusok elérését „korlátozzák” anélkül, hogy erről tájékoztatást adnának.

Az igazságügyi miniszter azt állította, hogy a közösségi médiás szolgáltatók az állítólagos korlátozással minden alapvető, a nyugati típusú kultúrát jelentő demokratikus jogi normát megszegnek. Ezt a fajta rejtett korlátozást egyébként szavai szerint úgy hívják, hogy „árnyék tiltás” vagy „shadowban.”

„A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van.”

– olvasható Varga Judit Facebook-bejegyzésében, de a miniszter szavai alátámasztására, a konkrét tiltásra semmiféle konkrét bizonyítékot nem említett.

A politikus arról is írt, hogy az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkája segítségével járul hozzá az uniós szabályozáshoz a közösségi médiumokat működtető cégekkel szemben. Továbbá kijelentette, hogy a rendszerszintű visszaélések miatt elképzelhető, hogy mihamarabb cselekedniük kell az ügyben.

Varga Judit azt is hozzátette, hogy még a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével a miniszter szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások