fbpx
Hallo, Herr Diktator

Főműsoridőben újra leadják az Orbán rendszeréről szóló Hallo, Herr Diktator című dokufilmet

Kedd este, az Arte nemzetközi tévécsatornán újból látható lesz az Orbán Viktort diktátorként bemutató, a német közszolgálati ZDF által elkészített és karácsonykor már sugárzott dokumentumfilm, mely többek között azzal foglalkozik, mi történt a jogállamisággal Magyarországon. A filmben szó esik arról, hogyan némíttatták el Orbán Viktor kormányzása óta a kritikus hangokat.

Megmutatják például, mi történik a Színház és Filmművészet Egyetemmel (SZFE), hogyan űzték ki az országból a CEU-t (Közép-európai Egyetem), mi történik egyes médiumokkal, például szó esik a bizonytalan helyzetbe került Klubrádió ügyéről, és foglalkoznak benne azzal is, milyen csapásokat mértek a jogállamiságra. Azt is megmutatják, hogy az ország egyik legjelentősebb oligarchájává vált néhány év alatt a kormányfő barátja, a volt felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc.

A Hallo, Herr Diktator című dokumentumfilmben szó esik arról is, hogy az Európai Unió eddig képtelen volt megfékezni Orbánt, aki különböző vétók segítségével nyomást gyakorol az EU-ra, krízisbe sodorva Európát, hogy megtarthassa saját hatalmát és a milliárdokat.

A film az ARTE tévécsatornán február 2-án, azaz kedd este 20:15-kor, főműsoridőben HD minőségben lesz látható, időtartama 89 perc.

FRISSÍTÉS

Hírünk eredeti változatában február 1. hétfő szerepelt sugárzási időpontként, ám ezt később február 2-ra változtattuk, miután kiderült, hogy a megjelentektől eltérően egy nappal később kerül adásba a film.

Az ARTE nemzetközi tévécsatorna elérhető Európában például Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Svájcban, Luxemburgban, Monacóban, Ausztriában, Hollandiában, Portugáliában, az Egyesült Királyságban és számos más országban, köztük Magyarországon, de fogható műhold segítségével Európán kívül is, illetve Észak-Afrikában és Nyugat-Ázsiában, illetve például Libanonban és Izraelben is. A dokufilm az interneten, az ARTE weboldalán egyébként már most is elérhető többféle feliratozással és a YouTube-on is. (A magyar nyelvű változatot későbbre ígérik.)

A film a YouTube-on lévő változatát egyébként már több mint 380 ezren látták.

A Hallo, Herr Diktator című dokumentumfilmet eredetileg a ZDF német közszolgálati televízió, Európa legnagyobb közszolgálati műsorszórója készítette és mutatta be.

Számos ismert hazai és nemzetközi szereplő szólal meg benne. A megszólalók között van Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke, Jean Asselborn luxemburgi politikus, a Jean-Claude Juncker vezette kormány miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere, Fodor Éva, a CEU professzora és Michael Ignatieff, az egyetem rektora és elnöke, Paul Lendvai, magyar származású osztrák újságíró, Michael Roth német EU-ügyekért felelős államminiszter, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Lukács Csaba, a Magyar Hang újságírója és lapigazgatója, Magyar Bálint egykori oktatási miniszter, az Orbán-rendszert maffiahálózatként bemutató könyv szerzője, de a forgatócsoport elment a felcsúti kisvasúthoz is Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselővel. A megszólalók között van Kovács Zoltán, az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára is, de más a kormányból nem vállalkozott, hogy válaszol a német köztévé filmeseinek, pedig szerettek volna kérdéseket feltenni Orbán Viktornak is.

A film rendezője és forgatókönyvírója Michael Wech.

A Hallo, Herr Diktator filmcíme egyébként abból a sajtó előtt lezajlott korábbi jelenetből származik, amikor Jean-Claude Juncker diktátornak nevezte és tréfásan megpofozta Orbán Viktort.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A Hallo, Herr Diktator! (a Hello diktátor úr) című dokumentumfilm egy német nyelvű műsorújságban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások