fbpx
Balaton Brigád (Balaton Brigade)

Magyar sorozattervet mutatnak be a Berlinalén az Aranyélet alkotójától

Idén először mutatkozik be magyar sorozat, méghozzá Krigler Gábor, az Aranyélet és a Terápia alkotójának és Enyedi Ildikónak az új közös projektje, a Balaton Brigád.

Idén hetedszerre rendezik meg a világ egyik legrangosabb sorozatterv seregszemléjét, a Co-Pro Series Pitch című rendezvényt, a Berlinale alprogramja, a Series Days keretében.

Az eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai 10-et válogatnak ki, melynek alkotói gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be projektjüket. A cél, hogy nemzetközi partnerekre, co-producerekre, forgalmazókra, csatornákra találjanak a sorozataik megvalósításához.

Idén először került be egy magyar sorozatterv a programba. A Balaton Brigád című sorozat producere Krigler Gábor, vezető rendezője pedig nemzedékének egyik legprominensebb hazai filmalkotója, az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó. A hazai gyártócég a budapesti Joyrider.

Kriegler Gábor
Kriegler Gábor

Erről szól a Balaton Brigád

A Balaton Brigád (Balaton Brigade) egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a „magyar tengernél” játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

A német és magyar nyelvű, nyolcrészesre tervezett széria írói Krigler Gábor mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs.

A járványhelyzet miatt az idei pitchet online rendezik meg március 2-án. Az alkotók nemzetközi csatornát, német koproducert és forgalmazót keresnek a tervhez.

A korábban a magyar HBO kreatív producereként dolgozó Krigler Gábor 2019 elején alapította Joyrider nevű produceri cégét Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel. A tavalyi év végén csatlakozott hozzájuk Hutlassa Barnabás, aki a produkciók lebonyolításáért felel. A Társas játék kettő, a Terápia és az Aranyélet három-három évadának gyártási, és számos egyéb sorozatterv fejlesztésének tapasztalatával a hátuk mögött a céljuk nemzetközi minőségű sorozattervek létrehozása és értékesítése a világpiacon.

Tavaly jelentették be első értékesítésüket: a Frust című sorozat tervükhöz megnyerték Szerbia legnagyobb sorozatkészítő stúdiója, a Firefly Productions együttműködését. A tervek szerint idén ősszel kezdik forgatni a sorozatot Belgrádban és Szarajevóban az Oscar-díjas Danis Tanovic rendezésében.

A cég közben számos másik mellett egy lengyel-magyar koprodukcióban készülő sorozattervet is fejleszt.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások