Kriegler Gábor, a Joyrider Television tulajdonosa, az HBO volt kreatív producere

Krigler Gábor új sorozatgyártó cége a Variety-ben is hír

Az HBO több nagy sikerű saját gyártású sorozatáért felelős volt kreatív producerének új cége, a Joyrider Television máris gyártópartnere lett a csatornának.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Variety is beszámolt róla hétfőn, hogy Joyrider Television néven saját gyártócéget alapított Krigler Gábor, az HBO Europe egykori kreatív producere, aki a prémium filmcsatornánál az eddigi összes hazai gyártású sorozat elkészítésében részt vett, így a Társas játék két, a Terápia és az Aranyélet három-három évada is az ő gyermeke valamilyen szinten.

A Media1 is beszámolt arról idén januárban, amikor Kriegler távozott az HBO-tól. Kriegler Gábor nemrég jelentette be, hogy saját cégével száll be a sorozatpiacra.

A Joyrider Televison cégnek már az induláskor van egy ügyfele, méghozzá maga az HBO Europe, Krigler egykori munkahelye, melynek a Joyrider „nem kizárólagos szerződéssel” sorozatokat fog fejleszteni.

A cég budapesti székhelyű, de Európában szeretnének gyártani, és nem a hazai piacra fejlesztenek. Az első projektjüket idén ősszel szeretnék eladni. Krigler a Varietynek azt nyilatkozta, hogy olyan, úgynevezett high concept (nagyívű, eredeti ötletre épülő, szerializált) sorozatokban gondolkodnak, amelyeket több piacon is értékesíteni lehet.

Aranyélet
Kriegler Gábor egyik gyermeke, az Aranyélet című sorozat egyik plakátja

Krigler egyébként az RTL-es Barátok közt írószobájában ismerkedett meg a forgatókönyvírás alapjaival, majd megírta a Folyt. köv. című, még ma is hasznosnak és hiánypótlónak számító könyvét arról, hogyan is kell sorozatot írni, ezt követte az HBO, és most a Joyrider, ami mellett a Midpoint TV Launch program nevű sorozatfejlesztő képzés vezetője Prágában, továbbá vendégelőadó a Cinelink Drama, a Serial Eyes és a Torino Film Lab programokban.

Borítókép: Kriegler Gábor, a Joyrider Television tulajdonosa, az HBO volt kreatív producere. Fotó: filmkultura.hu

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.

Szereplőket toboroz az RTL Klub és a TV2

Hat olyan tévéműsort is találtunk, ahová játékosok jelentkezését várja jelenleg a két vezető kereskedelmi csatorna. Túlélőshowba, tehetségkutatóba, vidéki társkereső reality-be, pénzügyi műsorba, főzőshowba is jelentkezhetnek azok, akik a fődíjért és a hírnév kedvéért szeretnék viszontlátni magukat a tévéképernyőkön.