fbpx
Mátészalka című újság

Cenzúrázták az ellenzéki nyilatkozatokat a mátészalkai önkormányzati lapnál

Először kaptak lehetőséget a 2019-es választások óta az ellenzéki képviselők, hogy megszólaljanak a közpénzből fenntartott helyi lapban, azonban egyikük nyilatkozatából kihúztak egy fontos részt, a másik nyilatkozatot pedig végül meg sem jelentették.

Cseppentő Ágnes, a  havonta megjelenő Mátészalka című újság szerkesztője kereste meg Sarka Attila és Vékony Miklós ellenzéki képviselőket, hogy a januári számban értékeljék az elmúlt esztendőt, nyilatkozzanak az idei éves terveikről – írja a Magyar Narancs.

Vékony a Facebook posztjában elmondta, hogy mivel eddig erre nem volt lehetőségük, ezért szerettek volna élni a megszólalási lehetőséggel. Arról is beszámolt, hogy váratlanul érte őket a cenzúra, és hogy képviselőtársa, Sarka Attila teljes nyilatkozatát kihagyták a lapból.

Arról, hogy Vékony nyilatkozatából kihúztak egy mondatot és Sarka megszólalását nem is teszik bele a lapba nem egyeztettek velük.

„Nem sikerült a beruházások folyamatában a képviselő-testület szerepét érdemivé tenni, de törekszünk arra, hogy ez megvalósuljon”

– ezt a mondatot törölték a nyilatkozatból, ami Vékony szerint mondandója legfontosabb része lett volna.

A Magyar Narancs levélben kérdezte meg Úsz Illés főszerkesztőt és Cseppentő Ágnes szerkesztőt a történtekről, ám választ eddig nem kaptak.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Mátészalka című újság. Forrás: Mátészalka Város Önkormányzata/Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások