fbpx
Az RTL Klub Drága örökösök c. sorozatának 4. évadából

A Médiatanács a Drága örökösökben bevillanó aktképpel és rádiós pályázatokkal foglalkozott a héten

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa panaszok nyomán megvizsgálta az RTL Klub két műsorát, a Drága örökösöket és a Konyhafőnök VIP-t, és nyertest hirdetett több vidéki rádiós pályázaton.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága a Media1-hez is juttatott szerdai közleményében azt írja, hogy a Katolikus Rádió Zrt. nyerte a

  • Győr 96,4 MHz körzeti, a
  • Mosonmagyaróvár 99,7 MHz,
  • és a Tihany 97,6 MHz és a helyi vételkörzetű rádiós frekvenciapályázatokat

a Médiatanács legutóbbi ülésén.

A Zalaegerszeg 104,4 MHz frekvenciára vonatkozó pályázati eljárás nyertese a Mária Rádió Frekvencia Kft. lett.

A testület elvégezte továbbá a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát és pályázati nyilvántartásba vette a Médiahíd Kft.-t.

A Médiatanács bejelentések alapján vizsgálta az RTL Klub Konyhafőnök VIP és a Drága örökösök című műsorainak novemberi adásait. A Médiatanács megállapította, hogy a Drága örökösöket nem volt szükséges magasabb korhatár-besorolással ellátni, mint ahogyan azt a panaszos gondolta. A panaszos azért fordult a hatósághoz, mert a sorozat egyik epizódjában egy jelenetben rövid időre a háttérben humoros jellegű, kitakart és elhomályosított aktképek voltak láthatók a falon.

A másik bejelentés a Drága örökösökre és a Konyhafőnök VIP című műsorra egyaránt vonatkozott, amiért a panaszos szerint indulatos, mérgelődő kifejezések hangzottak el a műsorokban. A testület ebben az esetben sem indított eljárást az RTL Klub szolgáltatójával szemben, mert szerintük ezek egyike sem minősült trágárságnak, nem haladta meg azt a mértéket, amely a védendő korosztály fejlődése szempontjából hátrányos hatással járna, illetve amivel megsértette volna a médiaszolgáltató a médiatörvény hatályos rendelkezéseit.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Drága örökösök
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások