fbpx
work harder, dolgozz keményebben

Egy felmondás mintán minden, amit tudnod kell a felmondásról (x)

Szomorú tapasztalata volt mostanában sok munkavállalónak kézhez kapni a felmondását. Előfordul azonban, hogy jogellenesen történik, ezért egy felmondás mintán keresztül bemutatunk mindent, amit erről tudnod kell.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Sok állás szűnt meg mostanában mind idehaza, mind pedig a világon mindenhol, ezért szomorú aktualitása van a felmondásról való tudnivalók összefoglalásának.

Egy felmondás mintán keresztül mutatjuk meg, hogy mikre figyelj mindenképpen, ha veled is megtörténik.

toll, aláírás
A felmondást nem vagy köteles aláírni, nézz utána egy felmondás mintában, milyen jogaid vannak.

Közös megegyezés

A leggyakoribb felmondási forma a közös megegyezés, ami a nevével ellentétben nem feltétlen mindig közös szándékból fakad. Azért szokták preferálni a munkáltatók, mert kevésbé támadható munkajogi bíróságokon.

A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy nem vagy köteles aláírni, amit eléd tesznek, elolvasás nélkül pedig végképp nem, még ha le is sokkol a helyzet elsőre. Amennyiben a munkáltató egy kilépési csomagot ajánl fel annak fejébe, hogy aláírod a megegyezést, akkor kikötheti, hogy a helyszínen alá kell írnod, de ebben az esetben is időt kell biztosítania a számodra, hogy nyugalomban átolvasd a benne foglaltakat.

Felmondani csak írásban lehet és mindig megfelelő időt kell rendelkezésre bocsátani az átolvasáshoz.
Felmondani csak írásban lehet és mindig megfelelő időt kell rendelkezésre bocsátani az
átolvasáshoz.

A felmondást kevés kivétellel indokolni kell, és a felmondás később is megtámadható a bíróságon. Még közös megegyezéses felmondásban sem mondathatnak le ugyanis a perindítás jogáról, bár ez újabban sok megegyezés záró rendelkezéseibe kerül bele.

Azonnali hatályú felmondás

Azonnali hatályú felmondással alapvetően két esetben történhet a munkaviszony megszüntetése: próbaidő alatt, és kötelességszegés miatt. Az előbbi esetben nem, az utóbbi esetben viszont indokolnia kell a munkáltatónak a döntését.

Nem azonnali hatályú felmondásról van ugyanakkor szó, ha egyik reggel bemész, és már csak a papírt kell aláírnod, a munkát már nem veszed fel. Ebben az esetben él a felmondási idő, de azonnali hatállyal felmentenek a munkavégzés alól. Ez annyit jelent, hogy nem kell bejárnod, de a fizetésedet a felmondás idejére megkapod.

Jó tudni

Vannak általános szabályok, amik minden esetben érvényesek, és jó, ha tisztában vagy velük. Az első és legfontosabb, hogy csak írásban mondhatnak fel. Ha reggel kapsz egy SMS-t, hogy már nem kell bemenned, az nem számít felmondásnak. Írásban kézhez kell kapnod a felmondó okiratot, aminek átolvasására lehetőséget kell biztosítania a munkaadónak.

Keresőképtelenség ideje alatt nem mondhatnak fel. Ez annyit jelent, hogy amíg betegállományban vagy, addig a munkaviszonyodat nem lehet megszüntetni, csak a keresőképtelenség ideje utáni első munkanapodon.

Hasonlóan nem mondhatnak fel terhesség és gyermekvállalás miatti védett időszak alatt sem. Védett időszaknak számít a várandósság, a szülési szabadság, valamint az ezt követő gyermekgondozási időszak, amennyiben nem állsz vissza aktív állományban dolgozni. Hasonló védelem jár a lombik programban részt vevő anyák számára is.

Fontos azt is tudni, hogy jár a végkielégítés, ha legalább 3 évet egy munkahelyen töltöttél. A végkielégítés mértékét a Munka Törvénykönyve szabályozza pontosan, és a munkaviszony hosszával változik.

(x)

Szóljon hozzá!