fbpx
B. Molnár László, a 10perc.hu főszerkesztője

Új hírportál indult: a Pesti Hírlap volt felelős szerkesztője a lap főszerkesztője

B. Molnár László, az újonnan induló 10perc.hu főszerkesztője és Bűte Zsolt, a tulajdonos Moringo Kft. ügyvezetője nyilatkozott is az új lapról és terveikről a Media1-nek.

10perc.hu néven új hírportál indult a napokban.

Mint a Media1 megtudta, az új lap főszerkesztője az a B. Molnár László lett, aki legutóbb az idén indult Pesti Hírlapnak volt a felelős szerkesztője, valamint jelenleg is újságírója a moszkvater.com internetes oldalnak, de pályája korábbi szakaszában dolgozott az Új Magyarország, a Vasárnapi Hírek, a Sport + Foci, a Blikk, a Kiskegyed, a TVR-Hét, a Playboy, a Népszava, a Dunakanyar Régió Magazin, a Dunakeszi Polgár, a Magyar Nemzet, a Vasárnap Reggel, a Mai Nap, a Színes Mai Lap, a Képes Bulvár, a Színes Bulvár, a Napi Ász és a Magyar Hang című lapoknak, illetve több más sajtóterméknek.

A 10perc.hu kapcsán B. Molnár László érdeklődésünkre elmondta: céljuk, hogy olyan szigetet biztosítsanak az olvasók részére, ahol gyorsan értesülhetnek a világ hírértékű eseményeiről,

„viszont nem fognak naponta két szívinfarktust kihordani az eltúlzott headline-ok miatt. Mi tényeket szeretnénk közölni, úgy ahogy megtörtént, megtörténnek. Híreket szeretnénk leírni, anélkül, hogy a sorok közül kelljen kiolvasni annak lényegét. Nem akarunk uszítani, bárkit is rossz színben feltüntetni, hogy legyen kit utálni, legyen min hőbörögni.”

A főszerkesztő hozzátette, lesznek saját anyagaik és interjúik is, valamint más oldalakról is vesznek át fontos információkat.

„Még az út elején vagyunk, sokat kell tanulnunk, fejlődnünk és tapasztalnunk. Bízom benne, hogy meg fognak szeretni bennünket az olvasók, valamint, hogy olyan teret tudunk létrehozni, ahol olyan programokat indíthatunk, amelyekkel segíthetünk is, amikor valakinek szüksége lesz rá.”

B. Molnár László azt is mondta, szeretnének egy komoly szerkesztőséget felépíteni, „ám ehhez idő kell. Mindenesetre elsősorban olyan volt kollégáimat szeretném majd magam mellett tudni, akik a jelenlegi helyzetben elveszítették a munkahelyüket és egyetértenek a portál irányultságával, hitvallásával. Lépésről lépésre fogunk haladni, és hiszem, hogy a vállalkozásunk életképes lesz ezen a túlpolitizált magyar médiapiacon.”

Tizenkét éve működő cég áll mögöttük

A 10perc.hu tulajdonosa a több mint 12 éve működő digitálismarketing-ügynökség, a Moringo Kft., melyet Bűte Zsolt egykori rádiós újságíró alapított 2008-ban. A vállalat klasszikus reklámügynökségként kezdett a 2008-as válság idején. Jelenleg online marketing feladatok, weboldalak és szoftverek fejlesztése jelentik a vállalkozás fő irányvonalát.

A 10perc.hu logója

Régóta érlelődő gondolat vált valósággá

Bűte Zsolt a Media1-nek nyilatkozva azt mondta, a hírportál gondolata már régóta érlelődött benne, amit az idei év eseményei erősítettek fel még jobban.

„Észrevettem magamon, hogy sok év médiatapasztalattal a hátam mögött én is egy befolyásolható kattintó robot lettem, aki másodpercenként frissíti a különböző hírportálokat. Én is bevettem a klikkvadász stratégiát. Minden újságnak, hírportálnak hatalmas szerepe és felelőssége van. Abból nálunk nem fog cikk születni, hogy egy celeb kiskutyája éppen mosolyogva ébredt ma reggel vagy éppen széttépte a plüssmackót. Vagy melyik politikus éppen hova és mivel utazott magánügyben és ott mit csinált. Ezeket privát szférának tekintjük, nem is tudnánk jól csinálni, a bulvár oldalak profik ezen a területen. Sőt, kerüljük a belpolitikai vitákat is. Mi egy olyan egyszerű hírportált szeretnénk adni az olvasóknak, melynek segítségével képesek lesznek tájékozódni ebben a mai, információkkal teli világban. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, szükségünk volt egy tapasztalt szerkesztőre és újságíróra, aki tud azonosulni az elveinkkel és céljainkkal. Molnár Lacival véletlenül találkoztunk össze, de fogalmazhatnék úgy is, mindketten térben és időben ott voltunk, amikor kellett, hogy találkozhassunk. Régi motoros a szakmában, több oldalt és nyomtatott lapot is indított a múltban, szóval szakmai tapasztalata és iránymutatása fontos számunkra.”

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánkra itt, hírlevelünkre itt, Facebook-oldalunkra itt lehet feliratkozni.

Borító: B. Molnár László, a 10perc.hu főszerkesztője
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások