fbpx
tévé, tévénéző, tv

Női műsorokat támogatna egy kormányhoz közeli alapítvány

A szálak magas szintekig, a Szijjártó Pétert luxusyachtoztató, nagy értékű közbeszerzéseket elnyerő Szíjj Lászlóig és Mészáros Lőrincig, Orbán Viktor milliárdossá vált egykori gázszerelő barátjáig érnek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

100 millió forintos hozzájárulással, Vital Media Alapítvány néven hozott létre civil szervezetet idén januárban az utóbbi időben Szijjártó Péter jachtoztatása miatt emlegetett Szíjj László egyik cége, az Andrssy-Rezidencia Kft.írta meg a 24.hu. A lap szerint az alapítvány nem állhat távol Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdostól, Szíjj gyakori üzlettársától (Orbán Viktor barátjától) sem, székhelye ugyanis a herceghalmi Talentis Business Parkban van, amely a miniszterelnök barátjának érdekeltsége és számos Mészáros-cég székhelye is.

A háromfős kuratórium elnöke Sisa András, Felcsút jegyzője, a kuratórium tagja rajta kívül Konczné Kondás Tünde, a nemrég országgyűlési képviselővé választott fideszes politikus, Koncz Zsófia édesanyja, egyben a Mészáros-féle Talentis Group Zrt. vezérigazgatója. Konczné a MET és Mészárosék közös energiacégénél, a Tigáz Zrt.-nél igazgatósági tag, és ugyancsak a vezető testület tagja Mészáros tőzsdei mamutcége, az Opus Global többségi tulajdonában lévő, állami milliárdokkal megtámogatott Wamsler SE-nél. A másik kurátor Székely Szilárd, aki az egykori Echo TV gazdasági igazgatója volt, LinkedIn oldala szerint jelenleg a TV2 Média Csoport Zrt. pénzügyi vezetője.

Székely a többek között a TV2 és a Közmédia reklámidejét is értékesítő Atmédiát tulajdonló Visus Invest Kft. vezetője, korábban pedig a TV2 legnagyobb beszállítójaként ismert IKO ügyvezetője volt – tette hozzá a 24.hu.

A lap szerint a műsorgyártási-pénzügyi szakember jelenléte, illetve TV2-s és IKO-s kapcsolódása azért is érdekes, mert a Vital Media Alapítvány feladata az alapító okirat szerint olyan audiovizuális médiaszolgáltatók és szolgáltatások támogatása, melyek felvállaltan elsődlegesen célkitűzése, hogy a nőknek a családban, társadalomban, közösségépítésben betöltött sokszínű szerepét társadalmilag széles körben elismertté tegyék. A fentiek érdekében az alapítvány a klasszikus női értékeket, illetőleg a női személyiséget középpontba helyező, célzottan női közönség számára készült televíziós műsorok készítését, illetve vásárlását segíti elő, valamint kutatási és közösségszervező tevékenységet végez.

A dokumentum szerint a Vital Media Alapítvány céljának tekinti egyebek mellett az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás társadalmi elfogadottságának elismertetését, és ennek érdekében támogatja az ezen témákat műsorra tűző médiaszolgáltatásokat.

A cikk kitért rá, hogy a NER-hez sorolt médiumok között szép számmal akadnak női tartalmakat előállító csatornák, műsorok: ilyen a TV2 csoportba tartózó FEM3 vagy a jelenleg a Mészáros Lőrinctől válófélben lévő Mészárosné Kelemen Beatrix tulajdonában lévő Life TV. A kormányközeli, közpénzes műsorgyártás mintapéldánya pedig a percenként átlagosan egymillió forintért készülő 5 perc angol TV.

A lap hozzátette, hogy az alapítványnak idén év eleji bejegyzése óta még nincs honlapja, és más módon is igen körülményes kapcsolatba lépni velük. Az alapítványt levélben, Szíjj Lászlót telefonon és a Duna Aszfalton keresztül is kereste az újságíró, de nem kapott választ.

Szóljon hozzá!