fbpx
tévé, tévénéző, tv

Női műsorokat támogatna egy kormányhoz közeli alapítvány

A szálak magas szintekig, a Szijjártó Pétert luxusyachtoztató, nagy értékű közbeszerzéseket elnyerő Szíjj Lászlóig és Mészáros Lőrincig, Orbán Viktor milliárdossá vált egykori gázszerelő barátjáig érnek.

100 millió forintos hozzájárulással, Vital Media Alapítvány néven hozott létre civil szervezetet idén januárban az utóbbi időben Szijjártó Péter jachtoztatása miatt emlegetett Szíjj László egyik cége, az Andrssy-Rezidencia Kft.írta meg a 24.hu. A lap szerint az alapítvány nem állhat távol Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdostól, Szíjj gyakori üzlettársától (Orbán Viktor barátjától) sem, székhelye ugyanis a herceghalmi Talentis Business Parkban van, amely a miniszterelnök barátjának érdekeltsége és számos Mészáros-cég székhelye is.

A háromfős kuratórium elnöke Sisa András, Felcsút jegyzője, a kuratórium tagja rajta kívül Konczné Kondás Tünde, a nemrég országgyűlési képviselővé választott fideszes politikus, Koncz Zsófia édesanyja, egyben a Mészáros-féle Talentis Group Zrt. vezérigazgatója. Konczné a MET és Mészárosék közös energiacégénél, a Tigáz Zrt.-nél igazgatósági tag, és ugyancsak a vezető testület tagja Mészáros tőzsdei mamutcége, az Opus Global többségi tulajdonában lévő, állami milliárdokkal megtámogatott Wamsler SE-nél. A másik kurátor Székely Szilárd, aki az egykori Echo TV gazdasági igazgatója volt, LinkedIn oldala szerint jelenleg a TV2 Média Csoport Zrt. pénzügyi vezetője.

Székely a többek között a TV2 és a Közmédia reklámidejét is értékesítő Atmédiát tulajdonló Visus Invest Kft. vezetője, korábban pedig a TV2 legnagyobb beszállítójaként ismert IKO ügyvezetője volt – tette hozzá a 24.hu.

A lap szerint a műsorgyártási-pénzügyi szakember jelenléte, illetve TV2-s és IKO-s kapcsolódása azért is érdekes, mert a Vital Media Alapítvány feladata az alapító okirat szerint olyan audiovizuális médiaszolgáltatók és szolgáltatások támogatása, melyek felvállaltan elsődlegesen célkitűzése, hogy a nőknek a családban, társadalomban, közösségépítésben betöltött sokszínű szerepét társadalmilag széles körben elismertté tegyék. A fentiek érdekében az alapítvány a klasszikus női értékeket, illetőleg a női személyiséget középpontba helyező, célzottan női közönség számára készült televíziós műsorok készítését, illetve vásárlását segíti elő, valamint kutatási és közösségszervező tevékenységet végez.

A dokumentum szerint a Vital Media Alapítvány céljának tekinti egyebek mellett az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás társadalmi elfogadottságának elismertetését, és ennek érdekében támogatja az ezen témákat műsorra tűző médiaszolgáltatásokat.

A cikk kitért rá, hogy a NER-hez sorolt médiumok között szép számmal akadnak női tartalmakat előállító csatornák, műsorok: ilyen a TV2 csoportba tartózó FEM3 vagy a jelenleg a Mészáros Lőrinctől válófélben lévő Mészárosné Kelemen Beatrix tulajdonában lévő Life TV. A kormányközeli, közpénzes műsorgyártás mintapéldánya pedig a percenként átlagosan egymillió forintért készülő 5 perc angol TV.

A lap hozzátette, hogy az alapítványnak idén év eleji bejegyzése óta még nincs honlapja, és más módon is igen körülményes kapcsolatba lépni velük. Az alapítványt levélben, Szíjj Lászlót telefonon és a Duna Aszfalton keresztül is kereste az újságíró, de nem kapott választ.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások