fbpx
A Fedél Nélkül idén megjelenő száma a volt népszabadságos újságírók közreműködésével

Megjelent a Fedél Nélkül a volt népszabadságos újságírók közreműködésével

A négy éve egyik napról a másikra bezárt Népszabadság volt munkatársai nagy visszatérésekről írnak a Fedél Nélkül október 23. előtt megjelent speciális kiadásában. Ez már az ötödik olyan Fedél Nélkül, amelyet a Népszabadság egykori szerkesztősége készít.

Ahogyan a Media1 még október elején a Népszabadság-díjak átadásakor elhangzott bejelentések alapján megemlítette, a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is megjelent az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulója előtt a Fedél Nélkül speciális kiadása, melyet a megszüntetett Népszabadsághoz köthető újságírók készítenek.

A Népszabadság négy éve történt bezárása után többek között az otthontalanok lapja publikálásra alkalmas felületet biztosított a bezárt szerkesztőség munkatársainak.

Az idei évben Murányi András, az újság volt főszerkesztőjének cikkével indul az újság. Murányin kívül több egykori vagy jelenlegi sportújságíró, többek között Bruckner Gábor, Hegyi Iván, Jakab József és Pető Péter cikke is megtalálható a lapban. A népszabisok által készített Fedél Nélkül fő üzenete a Kellj fel, és szállj! Ezzel a vírushelyzetből való közös kilábalásra és a másokkal való szolidaritás folyamatos fenntartására utalnak.

„Amikor a sportot választottuk témánknak, még azt hittük, idén foci Eb és olimpia lesz. Mégis aktuálisabb a témánk mint szerettük volna. A járvány mindannyiunkat megakasztott, és innen együtt kell tudnunk felállni. Nem hagyhatjuk, hogy a szolidaritás is áldozatul essen a vírusnak”

– olvasható a Népszabi szerkesztőségének Facebook-oldalán.

A Fedél Nélkül terjedelmének növekedésével járó költségeket a Népszabadság Egyesület, a lap korábbi munkatársai állják, de minden bevétel a hajlék nélkül élő embereké lesz a Menhely Alapítvány közreműködésével.

A Népszabadság Egyesület egyébként az egykori Népszabadságra jellemző betűtípussal „Szép szabadság” feliratú maszkokat osztott a hajléktalanoknak.

A Népszabadságot 2016. október 8-án zárták be. A lapbezárásra néhány nappal azelőtt került sor, hogy az újságot megjelentető Mediaworks Zrt. Mészáros Lőrinchez került Henrich Pecina osztrák vállalkozótól. A hétfői szám összeállítására már nem engedték be a lap munkatársait a szerkesztőségi épületbe. Az egykori szerkesztőség mai napig összetart, ennek jele a minden évben átadott Népszabadság-díj és a Fedél Nélkül speciális különszáma.

További hírek a Media1.hu oldalán!

 Borító: Fedél nélkül 2020.10.22-én megjelenő száma. Fotó: Népszabi Szerkesztőség / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások