fbpx
google

Csatlakozik a Google az EASA-hoz

A Google az első cég, amely nem szakmai szervezeten keresztül, hanem közvetlen tagság révén válik a felelős reklámozásért dolgozó EASA, az európai országok önszabályozó és a reklám szakma szervezeteit tömörítő Európai Önszabályozó Szervezet tagjává. Fazekas Ildikó, a magyar Önszabályozó Reklám Testület igazgatója szerint nem túlzás történelminek nevezni a fejleményt.

„Örömmel üdvözöljük a Google-t mint EASA tagot és mint az önszabályozó rendszer partnerét. Ez a döntés nemcsak az EASA, hanem a nemzeti önszabályozási rendszerek iránti elkötelezettségét is kifejezi” – nyilatkozta Stéphane Martin, az EASA soros elnöke, a francia ARPP (francia önszabályozó szervezet) igazgatója annak kapcsán, hogy az internetes óriás belépett a European Advertising Standards Alliance nevű szervezetbe.

Lucas Boudet, az EASA igazgatója hozzátette: „az EASA tagság kiváló lehetőséget biztosít a Google számára, hogy tovább erősítse kapcsolatait és együttműködését a reklám önszabályozásért és a felelős reklámozásért tevékenykedő piaci szereplőkkel.”

Matt Britt, a Google Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának igazgatója kiemelte, hogy a Google számára büszkeség és megtiszteltetés, hogy az EASA első vállalati tagja.

„Meggyőződésünk, hogy a fogyasztók online reklámokba vetett bizalmának fenntartása létkérdés az ipar jövője számára, csakúgy mint fenntartani a web mindenki számára történő elérhetőségét. Az EASA és az európai reklámszabályozásban fontos szerepet betöltő önszabályozó szervezetek hálózata abszolút kiemelkedő szerepet játszik ennek biztosítása érdekében. Készen állunk arra, hogy támogassuk az EASA-t, hogy a gyorsan változó digitális reklámvilágban is biztosított legyen az európai fogyasztók számára a felelős reklámozás” – nyilatkozta Matt Britt.

Stephan Loerke, a Hirdetők Világszövetségének igazgatója elmondta:

„Most, hogy a globális reklámozás 50 százaléka a digitális világban jelenik meg, a jövő reklámjainak hitelessége miatt kiemelten nagy jelentősége van annak, hogy a nagy digitális platformok is a reklám önszabályozás rendszerének részeivé váljanak A Google EASA-hoz való csatlakozása történelmi jelentőségű, amelyet a nagy márkák teljes szívvel köszöntenek. Bízunk abban, hogy ez a lépés még több párbeszédet és a jövőbeli szorosabb együttműködés lehetőségét is jelenti a világ többi önszabályozó szervezetével” – jelentette ki.

Fazekas Ildikó a magyarországi Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) igazgatója szerint a Google csatlakozását nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni, két szempontból is.

„Egyrészt a Google révén komoly lépést tettünk a reklám önszabályozás még teljesebb lefedettsége területén. Másrészt pedig az első, közvetlen vállalati tag megjelenése is komoly mérföldkő az EASA életében. Ez kifejezi azt is, hogy a reklámipar új helyzetéhez rugalmasan tudunk alkalmazkodni a legfontosabb küldetésünk, a hiteles, etikus reklámozás biztosítása érdekében.”

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Pexels
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások