fbpx
Sáhó Eszter vezeti tovább a SZEMlélek szerkesztőségét, Gégény István kreatív igazgatóként folytatja munkáját.

Sáhó Eszter lett a SZEMlélek című magazin főszerkesztője

Az eddigi főszerkesztő, Gégény István kreatív igazgatóként folytatja munkáját.

A SZEMlélek értékmagazin tájékoztatása szerint a módosítás valójában nem jelent nagy fordulatot, de egy fontos és örömteli mérföldkő számukra. Az új főszerkesztő, Sáhó Eszter eddig is aktívan részt vett a szerkesztőség munkájában, amelyet immár ő irányít, Gégény István pedig nem távozik, hiszen továbbra is megjelennek az írásai, videói és fotói a SZEMléleken. Ám neki az elmúlt hónapok fejlesztései nyomán kialakult SZEMlélek médiacsoport vezetőjeként elsősorban az együttműködések erősítése, a médiatevékenységek összehangolása és a fenntarthatóság előmozdítása lesz a fő feladata.

dr. Sáhó Eszter a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, majd a Századvég Alapítványnál politikai kommunikációt tanult. Pályafutását ügyvédjelöltként kezdte, majd több mint 7 éven át dolgozott kormánytisztviselőként a fenntartható fejlődés területén. Ottani munkáját a környezetügyért felelős államtitkár titkárságvezetőjeként fejezte be. 2018-ban 10 hónapra Erdélybe költözött, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kommunikációs munkatársa lett.

Az alapítvány elnökének, Böjte Csabának a megbízásából létrehozta az alapítvány első magazinját, Gyermek Jézus néven. Elsősorban közéleti–társadalmi és vallásos témájú írásaival keresztény értékrendű médiafelületeken lehet találkozni.

Gégény István leköszönő alapító főszerkesztő elmondta:

„Édesapaként jól tudom, hogy egy gyermek születésekor elkezdődik az a folyamat, amelynek egy pontján elérkezik az elengedés ideje. Hálás vagyok, hogy egy falusi családi ház egyik szobájának sarkából indult, éveken át szinte kizárólag onnan szerkesztett blogból értékmagazinná fejlődött a SZEMlélek, fokozatosan növekvő hatását, társadalomformáló erejét tekintve messze túlszárnyalva minden előzetes elképzelést. A mostani személyi változás hűen illeszkedik a 2014 novemberében indult történet eddigi stílusába: nem kitaláltuk, hogy tovább kell lépni, hanem felismertük. Egyre többen egyre többet várnak el tőlünk, számítanak ránk, figyelnek bennünket, viszonyítási ponttá váltunk. Ez a megtiszteltetés egyben felelősséget is jelent. Azzal a bizalommal tekintek új feladataim felé, amellyel eddig is igyekeztem felismerni és elfogadni az elmúlt 6 év kihívásait és ajándékait. Meggyőződésem, hogy Eszter vezetésével nem csupán ugyanúgy, hanem még jobban be fogja tölteni a küldetését a SZEMlélek”.

Sáhó Eszter, a szerkesztőség új vezetője hozzátette:

„A közélet iránti nagyfokú érdeklődésem és az Istennel való aktív kapcsolatom határozta meg eddigi szakmai döntéseimet. Előbbi miatt lettem jogász, s bár tíz év gyakorlati tapasztalatot követően egy ideje más területen dolgozom, a szemem sarkából továbbra is követem jogrendszerünk változásait. A hitem pedig folyamatos megújulásra sarkall: éberségre, a talentumok kamatoztatására és a döntésekhez szükséges bátorságra. Utóbbira nagy szükségem volt a főszerkesztői felkérés elfogadásakor. Szeretem a SZEMlélek alkotói közösségét, az egymást támogató, indulatmentes kommunikációra hívó, párbeszédre serkentő hozzáállást. Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, az írásaimmal, gondolataimmal részt vehetek a társadalom formálásában. Kérem és köszönöm munkatársaim és az olvasók bizalmát, hiszen mi mind kapcsolatban vagyunk egymással. Remélem, sok értékes gondolattal gazdagíthatjuk egymást a továbbiakban is”.

Borító: Sáhó Eszter főszerkesztő és Gégény István leköszönő alapító főszerkesztő, kreatív igazgató
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások