fbpx
DIGI Szegeden

Petícióval lő vissza a DIGI az NMHH elleni harcban

A szolgáltató azért indított aláírásgyűjtést ügyfelei körében, mert a vállalat szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szándékosan diktál olyan feltételeket, amelyekkel lehetetlenné teszi, hogy felzárkózzanak a versenytársakhoz.

Ahogyan arról a Media1 is beszámolt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szeptember 15-én a honlapján véleményezésre nyilvánossá tette a 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró jogosultságok árverési eljárásának dokumentációtervezetét, ezzel előkészítve a frekvencia-árverést. A frekvenciapályázatból azonban, csakúgy mint korábban az 5G frekvenciapályázatból, a DIGI-t a hatóság korábbi büntetései miatt kizárná, ami egy fejlövéssel ér fel a cég mobilszolgáltatásának jövője szempontjából.

Most emiatt a kizárás kapcsán gyűjt aláírásokat a DIGI, és várja az ügyfelei támogatását, mivel a vállalat szerint a tervezetben olyan feltételeknek kell megfelelni, amelyek esélytelenné teszi a szolgáltató számára, hogy érdemben részt tudjon venni az árverésen. Az aláírásgyűjtés a DIGI hivatalos honlapján zajlik.

 „Szeretné, hogy a DIGI-t engedjék versenyezni a mobil frekvenciapályázaton, hogy jobb szolgáltatást kínálhasson Önnek és minden leendő előfizetőjének Magyarországon?”

– írja a DIGI az aláírásgyűjtési felhívásában.

A szolgáltató egyébként első körben közleményben kérte a hatóságot, hogy módosítsa a tervezetet, de mivel ez a próbálkozás kudarcot vallott, most más úton is megpróbálnak nyomást helyezni a hatóságra. Ezzel magyarázható ez az üzleti életben azért nem mindennapos módszer, az ügyfelek segítségével történő aláírásgyűjtés.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: DIGI Szegeden. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások