fbpx
RTL Magyarország logó

Közzétette az RTL Magyarország a 2019-es pénzügyi beszámolóját

Több mint egymilliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta 2019-et az M-RTL Zrt. A tulajdonos RTL Group összes hazai érdekeltségét magába foglaló RTL Magyarország megduplázta profitját az előző üzleti évhez képest. A koronavírus gazdasági következményeként a 2020-as évük már közel sem tűnik ilyen pozitívnak az idei eddigi adatok alapján.

Közel 40 milliárd forintos nettó árbevétel mellett csaknem 1,2 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a 2019-es üzleti évet a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.). A médiavállalat – köszönhetően a reklámpiac erőteljes tavalyi növekedésének is – jelentős árbevétel-növekedést: több mint 7 milliárd forint könyvelhetett el a tavalyi évben.

Az RTL Magyarország – amibe az RTL Group egyéb magyarországi érdekeltségei is beletartoznak – úgyszintén jelentős nyereséget könyvelhetett el. A vállalatcsoport 5,1 százalékos hirdetési árbevétel-növekedést ért el, a teljes konszolidált árbevétel pedig a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal 114 millió euróra nőtt.

Összességében az RTL Magyarország profitja (EBITDA) a 2018-as 5 millió euróról a duplájára, 10 millió euróra nőtt 2019-ben.

A vállalat kitért a 2020-as évvel kapcsolatos várakozásaira is, amiről azt írják: a COVID-19 járvány és az ebből adódó hosszú távú következmények jelenleg pontosan nem előreláthatók. A reklámbevételek kapcsán a társaság jelentős visszaeséssel számol az idei évben.

Az RTL Group 2020 első félévét összegző jelentése alapján az év első felében a hazai televíziós a járvány és a bevezetett korlátozások hatására jelentősen csökkent. Ennek eredményeként az RTL Magyarország bevétele 2020 első félévében 9,3 százalékkal csökkent a 2019-es első félév 54 millió eurójához képest – közölte az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

Az RTL Magyarország (RTL Hungary) a tulajdonos RTL Group által használt gyűjtőnév, nem jogi entitás. Az elnevezés alatt minden, az RTL Group Magyarországon jelen lévő üzleti érdekeltségét – beleértve az M-RTL Zrt.-t is – értik.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások