fbpx
Telex

200 ezer eurót kap a Telex egy cseh vállalkozótól

Az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia, illetve annak dúsgazdag tulajdonosa hétfőn szándéknyilatkozatot tett, hogy beszáll 200 ezer euróval a hamarosan elinduló Telex.hu elindulásába.

A Telex a Facebook-oldalán jelentette be hétfőn a gazdag adományozó megjelenését. Az ismeretség létrejöttének körülményeiről azt írják, hogy Munk Veronika (a majdani Telex főszerkesztője, az Index volt főszerkesztő-helyettese) a tömeges felmondások után interjút adott Zdeněk Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak, majd ezután jelentkezett az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulajdonos a cikket, és érdekelné a Telex.

Ezt követően felvették a kapcsolatot az érintettel, és így derült ki, hogy Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni a volt indexesek lapjának elindulását.

A Telex azt írja, hogy mostanra meggyőződtek róla, hogy a vállalkozó szándéka valós, a gazdag adományozó személyét pedig nem tartják kockázatosnak.

A Telex közölte: az adomány egyelőre nem érkezett meg, tehát csak szándéknyilatkozatról van szó, és az egész adományozás előfeltétele, hogy a Telex pénzügyi és jogi szakértői a cseh szakértőkkel együtt kidolgozzák, miként lehet az összeg átutalását transzparensen és jogszerűen levezényelni.

A volt indexesek egy része által tervezett Telex eddig 32 ezer támogatót tudott gyűjteni, ezt egészítené ki a gazdag cseh mai árfolyamon átszámítva 72,5 millió forintnak megfelelő adománya.

Kárpáti Márton, a Telex.hu elindítását hamarosan tervező Van Másik Kft.  tulajdonosa, az Index volt főszerkesztő-helyettese a Reutersnek azt mondta, hogy Bakala nem kér részesedést a pénzéért az induló lapot működtető vállalkozásban.

„A Telex csapata elkötelezett a minőségi újságírás mellett, egy olyan időszakban, amikor erre különösen szükségünk van – ez kölcsönös bennünk”

– nyilatkozta Zuzana Reznickova, az Economia ügyvezetője.

Kárpáti Mártonnal interjúzott a Media1 múlt heti műsora. Az interjú itt hallgatható vissza.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások