fbpx
Karas Monika és Czuczy András

Az NMHH elnöke átadta a Dr. Magyari Endre-díjakat

A díjátadót eredetileg májusra időzítették, de a koronavírus világjárvány közbeszólt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az NMHH elnöke még 2014-ben alapította a Dr. Magyari Endre-díjat. Olyan személyek kaphatják meg, akik több évtizedes munkájukkal hozzájárultak a hírközlési piac fejlődéséhez. Ezenkívül évente egy életműdíj is kiosztható, vagyis egy évben legfeljebb két fő részére adományozható a díj.

A díjakat idén Czuczy András, az NMHH Frekvenciaengedélyezési Osztályának vezetője (borítóképünkön) és Schmideg Iván, címzetes egyetemi docens és egyben a műszaki tudományok kandidátusa vehette át – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kedden.

A díjat május 17-én, a távközlés világnapján szokták átadni, azonban idén ez nem valósulhatott meg a vírushelyzet miatt.

„A hírközlési szektor olyan, ahol minden csúcsról csak az újabb csúcs felé vezető utat látjuk, ezét különösen fontosnak tartom, hogy ha szűk körben is, de legyen egy nekik dedikált alkalom, amikor mindazt, amit eddig elértek, szóvá tesszük és megköszönjük. A mindennapokban talán nehezebb észrevenni azt, ami felülnézetből egyértelműen kirajzolódik: munkájuk nélkül sok minden máshogy festene, mint ahogy azt ma magától értetődőnek tartjuk.”

– mondta Karas Monika, az NMHH elnöke a köszöntőjében.

Karas Monika és Schmideg Iván
Karas Monika és Schmideg Iván
Fotó: NMHH

Czuczy András, már az NMHH Magyar Postából 1989-ben kivált jogelődjének, a Frekvenciagazdálkodási Intézetnek a megalakításában is részt vett. Nevéhez fűződik továbbá a rádiózást lehetővé tevő hatósági engedélyezési rendszer, az FMS (Frequency Management System, azaz frekvenciagazdálkodási rendszer) jelenlegi formája és annak folyamatos fejlesztése. Ezenkívül nagy szerepe volt a Spektrumgazdálkodást Támogató Információs Rendszer korszerűsítésében is.

Schmideg Iván a budapesti és a hamburgi egyetemeken is oktatott, és a Villamosenergiaipari Kutató Intézet tudományos osztályvezetőjeként a digitális mérések adatgyűjtő rendszereinek fejlesztését irányította. Tizennégy éven keresztül az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság főosztályvezető-helyettese volt és a Hírközlési Felügyelet nemzetközi osztályvezetőjeként tartotta a kapcsolatot a nemzetközi társhatóságokkal és az uniós szervezetekkel. Nyugdíjba vonulását követően külső tanácsadóként az NMHH-t és jogelődjét segítette a roamingszabályozásban és a digitális átállásban, jelenleg pedig a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Infokommunikációs Szakértői Bizottságának aktív tagja.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Karas Monika és Czuczy András. Fotó: NMHH kommunikáció
Szóljon hozzá!