fbpx
Lakner Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

Lakner Zoltán: Ismét újságírók fejével, egzisztenciájával játszmázik a rendszer

A Jelen szerkesztősége minden tőlük telhető eszközzel segíti a Klubrádiót.

Lakner Zoltán politológus, a Jelen című lap főszerkesztője véleménycikkben kommentálta, hogy ismételt jogsértésre hivatkozva nem hosszabbítja meg a Médiatanács a Klubrádió jogosultságát a 92,9-es budapesti frekvenciára.

A főszerkesztő szerint a Klubrádió fojtogatása végighúzódik az egész 2010 utáni időszakon. Kiemeli, hogy a vidéki frekvenciáitól való megfosztás és a korábbi megszüntetési kísérletek mellett a Klubrádiót is drámaian érintette, hogy az állam ingyenessé tette az MTI hírszolgáltatását, mivel a kormánytól független hírforrások ezt a versenyhátrányt nem hozhatták be, így a propaganda elöntötte az étert.

„Orbánt kinevették az Európai Parlamentben, amikor két évvel ezelőtt azt mondta: «Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk». Sokan tudták, értették akkor is, hogy nagyon is vetemedik. Egyre elvetemültebben. Ennek a mostani történetnek nincs még vége, a Klubrádió még megmenekülhet. De ez megint csak azon fog múlni, hogy a következő hónapokban a kormány hogyan látja, mi áll érdekében. Ismét újságírók fejével, egzisztenciájával játszmázik a rendszer”

— fogalmaz Lakner Zoltán. Hozzáteszi: a Jelen szerkesztősége minden tőlük telhető eszközzel segíti a Klubrádiót, azonban  az ország közös érdeke, hogy „ne szolidaritási nyilatkozatokat kelljen írni egyre-másra, hanem a szabad média végre a demokratikus vitáknak adhasson teret, csak a jognak és a közönségnek tartozva elszámolással”.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Klubrádió szerint nem igaz, hogy többször olyan jogsértést követett el, ami miatt ne lenne meghosszabbítható a lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága, ahogyan azt az NMHH Médiatanács állította. Mindent meg akarnak mozgatni, hogy a rádió semmiképp se némuljon el 2021 februárjában. A Médiatanács döntéséről bővebben itt olvashat.

Fotó: Lakner Zoltán politológus, a Jelen főszerkesztője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, YouTube/ATV Magyarország
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások