Mathias Corvinus Collegium (MCC)

Telex: „Fidesz-közeli médiaiskola” vezetője lett a Die Welt és a Die Presse magyarországi tudósítója

Szeptembertől Boris Kalnoky vezeti a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskoláját a volt indexesek Facebook-oldalán közzétett hír szerint.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az információt az MCC Kommunikációs igazgatósága is megerősítette a Telex (a volt indexesek) csapatának. Hozzátették: Kalnoky újságírást is fog tanítani az intézményben.

A Telex (pontosabban a tervezett lap Facebook-oldalának) híre szerint az MCC egy olyan tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános- és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az intézmény több szálon kötődik a Fideszhez. Alapítója a Habony Árpád hitelezőjeként is elhíresült Tombor András, akit a Fidesz „mindenes háttéremberének” is tartanak; kuratóriumának elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Tavasszal, a veszélyhelyzet idején az állam a kormánytöbbség szavazataival ingyen átadott 290 milliárd forintnyi Mol- illetve Richter Gedeon-részvényeket az MCC-nek. A Telex szerint az MCC feltőkésítésével a kormány a Fidesz értékrendjével harmonizáló egyfajta ellen-CEU-t akar építeni az oktatási intézményből.

A kollégium Média Iskolájának élére kerülő Boris Kalnoky évtizedek óta tudósít a Balkán és Közel-Kelet mellett Magyarországról is a tekintélyes német konzervatív Die Welt és az osztrák Die Presse című lapoknak.

A hírrel kapcsolatban kereste a Telex Kalnoky-t is, akitől azt kérdezték, hogy összeegyeztethetőnek tartja-e tudósítói szerepét a kormányközeli MCC-ben vállalt munkájával, azonban az újságíró egyelőre nem válaszolt a Telexnek.

Kalnoky volt az az újságíró, aki 2015 novemberében nyilvánosan kiállt Orbán Viktor védelmében a nyugati sajtóban, amikor a kormány kerítést épített az országhatáron.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!