fbpx
Mathias Corvinus Collegium (MCC)

Telex: „Fidesz-közeli médiaiskola” vezetője lett a Die Welt és a Die Presse magyarországi tudósítója

Szeptembertől Boris Kalnoky vezeti a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskoláját a volt indexesek Facebook-oldalán közzétett hír szerint.

Az információt az MCC Kommunikációs igazgatósága is megerősítette a Telex (a volt indexesek) csapatának. Hozzátették: Kalnoky újságírást is fog tanítani az intézményben.

A Telex (pontosabban a tervezett lap Facebook-oldalának) híre szerint az MCC egy olyan tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános- és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az intézmény több szálon kötődik a Fideszhez. Alapítója a Habony Árpád hitelezőjeként is elhíresült Tombor András, akit a Fidesz „mindenes háttéremberének” is tartanak; kuratóriumának elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Tavasszal, a veszélyhelyzet idején az állam a kormánytöbbség szavazataival ingyen átadott 290 milliárd forintnyi Mol- illetve Richter Gedeon-részvényeket az MCC-nek. A Telex szerint az MCC feltőkésítésével a kormány a Fidesz értékrendjével harmonizáló egyfajta ellen-CEU-t akar építeni az oktatási intézményből.

A kollégium Média Iskolájának élére kerülő Boris Kalnoky évtizedek óta tudósít a Balkán és Közel-Kelet mellett Magyarországról is a tekintélyes német konzervatív Die Welt és az osztrák Die Presse című lapoknak.

A hírrel kapcsolatban kereste a Telex Kalnoky-t is, akitől azt kérdezték, hogy összeegyeztethetőnek tartja-e tudósítói szerepét a kormányközeli MCC-ben vállalt munkájával, azonban az újságíró egyelőre nem válaszolt a Telexnek.

Kalnoky volt az az újságíró, aki 2015 novemberében nyilvánosan kiállt Orbán Viktor védelmében a nyugati sajtóban, amikor a kormány kerítést épített az országhatáron.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások