fbpx

MCC

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Sarkadi Nagy Márton, az Átlátszó munkatársa beszélget az MCC konferenciáján

Megkérdezték a miniszterelnök politikai igazgatóját, ő is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja-e az Átlátszót

Miután a kormánypárti Magyar Nemzet nemrég azt állította, hogy az Átlátszó nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, majd a Fidesz-közeli álcivil szervezet, a Békemeneteket szervező, közpénzfinanszírozott Civil Összefogás Fórum (CÖF) rendkívüli sajtótájékoztatóján is hasonló kijelentéseket tett, majd Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai tanácsadója arról beszélt az MCC médiakonferenciáján, hogy azért kell, hogy a médiumok többsége nemzeti tulajdonban legyen, mert ezekkel uralni lehet az országot és annak gondolkodását, az Átlátszó megkérdezte a politikust, mit gondol az oknyomozó portálról és ő is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja-e. Videó is készült minderről.

Budapest, 2023. január 25. Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait kilenc panelbeszélgetés keretében a médiapiac helyzetéről.

Orbán Balázs: Azért jó a nemzeti tulajdon a médiában, mert ezzel uralni lehet az országot és annak gondolkodását

A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot – jelentette ki Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke az MCC második nemzetközi médiakonferenciájának szerdai nyitónapján, Budapesten. Orbán Balázs azt is mondta, hogy ma már Magyarországon a médiumok többsége nemzeti tulajdonban van.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások