fbpx
Bárdos András

Bárdos András is otthagyta az SZFE-t

A tévés már az egyetem átalakításának bejelentésekor kérte a szerződése felbontását, de csak most hozta nyilvánosságra, hogy már nem dolgozik ott.

Kedd este privát Facebook-oldalán jelentette be Bárdos András, hogy 25 év ottani tanítás után távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.

„Kedves Barátok, Ismerősök! Már nem dolgozom a Színművészeti Egyetemen. 25 év. Köszönöm az Egyetemnek, köszönöm a növendékeknek!” – fogalmazott bejegyzésében, amire a 24.hu bukkant.

Bárdos András a portálnak kifejtette, már az SZFE átalakításának nyilvánosságra kerülésekor kérte szerződésének felbontását. Hozzátette: „Mindenki a saját lelkiismerete alapján kell, hogy döntsön egy ilyen helyzetben. Én már az SZFE modellváltásának bejelentésekor úgy éreztem, hogy az egyetem és én nem fogunk összeilleni”.

A magyar televíziózás meghatározó alakja 1995 óta tanított a Színművészeti Egyetemen, 1999-től egyetemi tanársegédként, 2004-től adjunktusként,  2007-től pedig már docensként. Volt osztályvezető tanár, 2008-tól intézetvezető-helyettes az egyetem Film- és Médiaintézetében.

Az elmúlt hetekben, de különösen az utóbbi néhány napban sorra hagyják ott a Színház- és Filmművészeti Egyetemet olyan nagynevű szakemberek, akik évtizedek óta oktattak ott, így tiltakozva az egyetemet érintő erőltetett modellváltás, az új tulajdonos alapítvány konszenzus nélkül kinevezett kuratóriuma, illetve az alapítvány által készített, az egyetemi autonómiát felszámoló új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) ellen.

Az egyetemen hallgatók egy nagyobb csoportja néhány napja elbarikádozta magát, tiltakozásképp az egyetemi átalakítások ellen.

Borító: Bárdos András portréja az SZFE weboldalán. Fotó: Éder Vera
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások