fbpx
Márki-Zay Péter

Márki-Zay megfeddte a Hódpresst, de levelét valamiért más szerkesztőségeknek is elküldte

A hódmezővásárhelyi polgármester szerkesztési tanácsokat adott a város fenntartásában lévő lapnak.

„Nem látom, hogy ezeket a fontos és közérdekű híreket minden alkalommal hozná a Hódpress, pedig kellene”

– ez a mondat Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester e-mailjében szerepel, amit több, önkormányzati címre is kiküldött, de valamiért az MTI és az MTVA is a címzettek között volt. A polgármester a levélben azt sérelmezi, hogy az önkormányzati fenntartású Hódpress nevű online újság nem számolt be egy hódmezővásárhelyi vizes-sport eseményről.

A furcsa ügyre a hirado.hu hívta fel a figyelmet, amely megkereste a polgármestert is. Márki-Zay válaszában azt írta: személyesen is felelősséget érez azért, hogy a városi média a legmagasabb szakmai és etikai elvárásoknak is megfeleljen, minden városi rendezvényről beszámoljon, pártállástól függetlenül. Emellett, ahogy a hodpress.hu-nak a sporteseményt, az M1-nek saját magát ajánlotta stúdióvendégnek.

Márki-Zay Péter tavaly októberben az önkormányzat alakuló ülésén arról beszélt, hogy fel akarja építeni Hódmezővásárhelyen a szabad sajtót.

Frissítés: Márki-Zay Péter egy fideszes kötődésű sportrendezvényt ajánlott a lapnak

A hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-posztban reagált a hirado.hu cikkére. Ebben egyebek mellett arról ír, hogy éppen egy fideszes kötődésű pártrendezvényt ajánlott a szerkesztőség figyelmébe.

„Polgármesterként kötelességem ígéretem betartásán őrködni, folyamatosan biztosítani, hogy a városi eseményekről pártoldaltól függetlenül számoljon be a Hódpress, a Vásárhelyi Valóság és a VTV. Nem rajtunk múlik, hogy a fideszes képviselők és hivatalnokok le vannak tiltva a független sajtónak nyilatkozásról, a nyílt, élő vitákról és beszélgetésekről – hiszen PÁRTÁLLAMUK LÉTE MÚLIK AZON, HOGY A MAGYAR VÁLASZTÓK JELENTŐS RÉSZE NE ISMERHESSE MEG AZ IGAZSÁGOT”

– fogalmaz Márki-Zay Péter. A teljes posztot itt olvashatja el:

Vasárnap délután Tarnay Kristóf, a Hódpress főszerkesztője reagált a közmédia cikkére. Egyebek mellett azt nehezményezi, hogy őket meg sem keresték a riport megjelenése előtt. Cikkünket itt olvashatja.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások