fbpx
A közmédia riportja a Hódpressről

A Hódpress főszerkesztője szerint az MTVA úgy csinált róluk anyagot, hogy meg sem keresték őket

Tarnay Kristóf úgy látja: a véletlenül elküldött levél éppen azt bizonyítja, hogy a helyi lap nincsen politikai nyomás alatt.

Ahogyan arról a Media1 is beszámolt, az MTVA Híradója, illetve a hirado.hu csütörtökön anyagot közölt egy olyan levélről, amelyet Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester írt a város által kiadott Hódpressnek és amelyet véletlenül az MTVA-nak és az MTI-nek is elküldtek. A politikus a levélben azt nehezményezte, hogy a Hódpressen nem jelent meg egy hír egy helyi vizi-sportos eseményről. A közmédia munkatársai a sajtószabadságot kérték számon az eset kapcsán, az azonban nem jelent meg sem a riportban, sem a hirado.hu-n megjelent cikkben, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester éppen egy fideszes kötődésű sportrendezvény érdekében írt a Hódpressnek.

Utóbbi már a városvezető Facebook-posztjából derült ki, amelyben arról ír, hogy a számára küldött kérdéseket csak este vette észre, azokra válaszolt is, a közmédia azonban semmilyen visszajelzést nem küldött neki. Posztja szerint:

„Polgármesterként kötelességem ígéretem betartásán őrködni, folyamatosan biztosítani, hogy a városi eseményekről pártoldaltól függetlenül számoljon be a Hódpress, a Vásárhelyi Valóság és a VTV. (…) Ha az M1, a Kossuth Rádió, a megyei lapok és a többi fideszes média a vásárhelyi Médiacentrumhoz hasonlóan tisztességesen tájékoztatná a lakosságot, a feldühödött magyarok már régen elzavarták volna a kastélyépítő, magánrepülőn Adriára utazó, vírust terjesztő, munkájukról hazudozó, bűnöző migránsokat betelepítő politikusokat.”

Vasárnap Tarnay Kristóf, a Hódpress főszerkesztője elküldte a Media1-nek azt a levelet, amelyet a közmédiának írt a riport miatt. Ebben leginkább azt nehezményezi, hogy az MTVA Híradója, illetve a hirado.hu úgy készített riportot a Hódpressről, hogy a szerkesztőséget meg sem keresték.

„Az Önök riportjában idézett polgármesteri magánlevél, amelyben kritikával illet bennünket szerintem épp azt mutatja, hogy a Hódpress nem politikai irányítás alatt működik, hiszen akkor nem lenne ok, hogy ilyen, elégedetlenséget kifejező levél szülessen a város vezetőjétől. Portálunk januári indulása óta minden politikai oldalról érkeznek felénk rendszeresen vélemények, hogy ki szerint hogyan kell újságot írni, miket priorizáljunk és miket ne, de mi ezt mindig tudjuk kezelni és továbbra is a szakmai elvek mentén dolgozunk, nem politikai iránymutatások szerint. (Nemrég például közöltem is egy véleménycikket az oldalon, amelyben visszautasítom azokat a kritikákat, amelyek az önkormányzat felől érkeztek”

– írja Tarnay, aki szerint a programajánlók megjelenésénél fel sem merülhetnek politikai szempontok. Hozzáteszi: a Hódpress indulása óta folyamatosan minden oldalt megszólaltat, mindenféle politikai oldallal kapcsolatos hírekről tárgyilagos hangnemben számol be.

„Ezen elvünk maradéktalan teljesítésében az egyetlen akadály számunkra, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz néhány hónapja bojkottot hirdetett ellenünk, elég abszurd módon épp az után, hogy a szintén Médiacentrumunkhoz tartozó Vásárhelyi TV egyik esti műsorában a párt akkori frakcióvezetője vitaműsorban vett részt a polgármesterrel. Azelőtt rendszeresen megszólaltattuk a helyi Fidesz-frakcióvezetőjét, Cseri Tamást, aki azt, hogy az akkori róluk szóló cikkeink korrektek voltak, azt maga is elismerte, nem is értett egyet a velünk szemben indított bojkottal, ezért mondott le nemrég a frakcióvezetésről. A bojkott ellenére újra és újra megpróbáljuk megszólaltatni a helyi Fideszt, mivel szeretnénk teret adni a véleményüknek, mert hiszünk a kiegyensúlyozott tájékoztatásban”
– magyarázza a főszerkesztő, aki záró gondolatként arra kérte a közmédia munkatársait, hogy ha legközelebb róluk írnak, előtte vegyék fel velük a kapcsolatot.

Cikkünk írásakor a hirado.hu-n semmilyen frissítés, helyreigazítás nem látható a cikkben.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások